Termékek Menü

Esport Sajtóközlemény

Az élsport és az esport együtt a Budapesti Honvéd Sportegyesületnél!

Ünnepélyes keretek között jelentette be Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter, a BHSE elnöke és Gergely István a BHSE ügyvezető elnöke a Lenovo Legion Honvéd Esport Akadémia indulását!

Magas rangú vendégekkel indult útjára - nem csak a virtuális térben - az esport akadémia. Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter, Dr. Szabó Tünde EMMI Sportért Felelős Államtitkár, Ivan Bozev a Lenovo Közép és Dél Európai Regionális igazgatója, valamint Lukács Anita a Lenovo Magyarország ügyvezető elnöke és természetesen jelen voltak a jeles eseményen a Honvéd kiválóságai is Baji Balázs vb bronzérmes atléta, Szivós Márton világbajnok vízilabdázó, Kovács Katalin 3x olimpiai bajnok és Imre Géza olimpiai ezüstérmes párbajtőröző.

Az ünnepélyes megnyitón Gergely István köszöntötte vendégeket és beszédében érveket sorakoztatott fel, miért döntött úgy az elmúlt 30 évet figyelembe véve olimpiai pontszámok tekintetében Magyarország legeredményesebb sportegyesülete a BHSE, hogy elindítja a Szabadidősport szakosztály égisze alatt az Esport Akadémiát.

- A legfiatalabb korosztályt figyelembe véve kiváló lehetőséget látunk abban, hogy a hatalmas tömegeket vonzó esport hívőket elérje egyesületünk. Az itt sportoló esport versenyzők nem csak a virtuális térben sportolhatnak, hanem aktív testmozgást is végezhetnek egyesületünkben – sőt kedvezményeket is kapnak -  más sportágak kipróbálásakor. Megpróbáljuk az arany középutat elérni, illetve az egyensúlyt a szellemi és a fizikai sportolás terén.

A Budapesti Honvéd Sportegyesület (BHSE) az elsők között csatlakozott azokhoz a hazai klubokhoz, melyek külön szakosztályt hoztak létre az e-sport kedvelőinek. A Lenovo Legion Honvéd Esport Akadémia termének január 30-ai, keddi átadásán dr. Simicskó István honvédelmi miniszter, az egyesület elnöke mondott elsőként beszédet.

-           „A számítógépes játékokkal, a szimulátorokkal és a dróntechnikával párhuzamosan a sport digitalizálódása robbanásszerűen fejlődik és a világ számos részein egyre nagyobb tömegeket vonz a versenyszerű videójáték vagyis az e-sport.

A tárcavezető az eseményen kiemelte: sok vita és előkészítés előzte meg az e-sport bevezetését az egyesületi programba, ám mindenképpen támogatják az ötletet. „A kiberháborúk korát éljük. Azok a fiatalok, akik ennyire otthonosan mozognak a kibertérben, más területen is segítségünkre lehetnek a későbbiekben” – mutatott dr. Simicskó István, hozzátéve, az, hogy az e-sportolók a BHSE keretein belül készülhetnek, bizonyos kötelezettségekkel is jár, hiszen arra is ösztönzik őket, hogy kilépjenek a virtuális térből, és kihasználják az egyesület nyújtotta egyéb lehetőségeket: a mentális felkészülést a BHSE által nyújtott, kiváló szakemberek által irányított fizikai tréninggel egészítsék ki.”

Dr. Szabó Tünde Sportért Felelős Államtitkár beszédében kihangsúlyozta, hogy az EMMI kiemelt figyelmet fordít az esport népszerűségére, három gyermekes anyukaként Ő is érzékeli, hogy az internet körbe fonja mindennapjainkat, de államtitkárként az a feladata, hogy meg kell találni a megfelelő kereteket az esport számára a magyar egyetemes sportéletben. Kiemelte beszédében, hogy tavasszal a BOK – volt SYMA Csarnokban – lesz az első hazai nagy nemzetközi esport verseny Magyarországon. Örömmel fogadta, hogy a Honvéd célként tűzte ki az esport akadémia valamennyi versenyzője felé a mindennapos testmozgás lehetőségét, amely hozzájárul az egészséges élethez.

Ivan Bozev idézete:

„A gaming eszközök jelenleg a számítástechnika csúcsát jelentik a PC-gyártás területén, a legjobbat adva a piacnak. Vállalatunk a Lenovo Legion elnevezésű sorozattal szeretné ezt a dinamikusan fejlődő piacot gazdagítani. Számos elismerés, díj is igazolja, hogy a legjobban megtervezett személyi számítógép a Lenovótól származik. És éppen ez a technológia ad lehetőséget arra, hogy a Budapesti Honvéd Sportegyesülettel együttműködjünk. Örömmel tölt el bennünket, hogy mindamellett, hogy a magyar PC-gyártók piacán az elsők vagyunk, a Lenovo Legion Honvéd eSport Akadémia termében található eszközök jelentős része a Lenovo sárvári gyárában készült. Mivel piacvezetőkként a versenyszellem mindig is erősen dolgozott bennünk, nagy örömöt jelent számunkra, hogy az akadémiát szponzorálhatjuk eszközeinkkel” – mondta Ivan Bozev, a Lenovo közép- és délkelet-európai régiójának elnöke.

Lukács Anita idézete:

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a Lenovo Magyarország névadó szponzora lehet a Budapesti Honvéd Sportegyesület e-sport szakosztályának, azaz a Lenovo Legion Honvéd eSport Akadémiának. Vállalatunk évek óta elkötelezett a helyi feltörekvő gamer közösség, valamint a hazai e-sport támogatásában. Ennek egyik tanúbizonysága a két éve útjára indított, nagy sikerű Lenovo Legion kupa is. A Legion, azaz légió elnevezés az összetartozás érzését közvetíti, és célunk nekünk is az, hogy az e-sport játékosok összetartozó baráti közösségeket alkossanak. Büszkék vagyunk arra, hogy a Lenovo Legion Honvéd eSport Akadémia működéséhez szükséges eszközöket a gamer karosszékektől kezdve a Lenovo Legion gamer asztali számítógépekig mi biztosíthatjuk” – mondta Lukács Anita, a Lenovo Magyarország ügyvezető igazgatója.

Az ünnepi beszédek után, elindult az igazi virtuális csata a Lenovo Legion Honvéd Esport teremben.  Kovács Katalin, Baji Balázs, Szivós Márton, Imre Géza a honvéd csapat összecsapott a média képviselőivel. A sportolókat erősítette Török Balázs Kodiak, a média csapatát pedig  TheVR Jani Magyarország egyik legismertebb youtube-re. Közben a többi tudósító kivetítőkön megtekinthette a mérkőzést, illetve a kimagaslóan felszerelt esport termet.

Információ:

Budapesti Honvéd Sportegyesület