Termékek Menü
0

SZABADIDŐSPORT

A verseny után bárki számára lehetőséget biztosítunk a bothúzás kipróbálására!

Fotó: Borbély Henriette


Magyar Honvédség 2017. évi Amatőr Úszóbajnokság Eredményei (pdf) valamint az eseményen készült képeket galériánkban tekinthetitek meg. 


TAGDÍJFIZETÉS
 

Klikk a képre!

 

BEMUTATKOZÁS

 

Megalakult a Budapesti Honvéd Sportegyesület szabadidősport szakosztálya

Alakuló ülését tartotta a Budapesti Honvéd Sportegyesület (BHSE) szabadidő szakosztálya december 2-án, szerdán, Budapesten.

Elsőként Farkas László, a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetségének (Hososz) elnöke idézte fel a szakosztály létrehozásának előzményeit. Mint mondta: miután egy kormánydöntés alapján a Budapesti Honvéd vagyonkezelési joga a Honvédelmi Minisztérium hatásköréből átkerült a Honvéd Sportegyesülethez, május 28-án a BHSE küldöttgyűlése jóváhagyta és egy határozatában létrehozta a szabadidő sport szakosztályt. A most létrehozott szakosztály elsősorban a nem versenyszerűen sportoló személyek, valamint a Magyar Honvédség ellátási körébe tartozók számára kínál majd sportolási és rekreációs lehetőségeket. 

Kun Szabó István vezérőrnagy, a Honvédelmi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára beszédében felhívta a figyelmet a sport nemzetépítő és jellemformáló szerepére. Mint mondta: a kormány és a honvédelmi vezetés felismerte azt, hogy a legfontosabb azoknak a fiataloknak a megszólítása, akik vonzódnak a hazafias nevelés és a Magyar Honvédség iránt. Ennek pedig a legjobb módja a sport. „A célunk az, hogy legyen egy egészséges nemzettudatuk, legyen egy egészséges fizikumuk és a sport segítségével a fiatalok olyan szocializációs folyamaton mennek keresztül, amely az egészséges élet, illetve az aktív vagy az önkéntes haderő felé irányíthatja őket. Tudatosítani kell bennük, hogy sportolni érdemes” – mondta a helyettes államtitkár, majd hozzátette: a Honvédelmi Minisztérium kiemelt szerepet szán a Hososznak, illetve a most megalakult szakosztálynak, hogy minél szélesebb tömegben sikerüljön a fiatalokat a nemzet érdekében megszólítani. 

Ez a 12. szakosztálya lesz a Budapesti Honvédnak, aki ide belép, egy nagy családhoz fog tartozni – jelentette ki Molnár Imre, a Budapesti Honvéd Sportegyesület ügyvezető elnöke. Elhangzott: a szakosztály nyitott azokra a sportágakra, amelyek nem működnek a Budapesti Honvéd Sportegyesületben, de lenne rá megfelelő számú érdeklődés és kialakíthatóak a szakmai feltételeik az egyesületen belül. Ez egyértelműen szorossá teszi a Honvédelmi Minisztérium és az BHSE kapcsolatát. 

 

SZAKMAI STÁB

 

SZAKOSZTÁLY-IGAZGATÓ: 
FARKAS LÁSZLÓ

EREDMÉNYEI: A Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetségének elnöke

TEL: +36 20 421 9445

E-MAIL: farkas.laszlo@honved.hu
Cím: 1134 Budapest Dózsa György út 53.
Levélcím.: 1393 Budapest Pf. 308.

 

_______________________________________________________________

 

SPORTSZERVEZŐ / REFERENS:
BENÁCSI SZANDRA

TEL: +36 70 6155559
E-mail: szabadidosport@honved.hu
Cím: 1134 Budapest Dózsa György út 53.
Levélcím.: 1393 Budapest Pf. 308.

 

 

 

_____________________________________________________________

ELÉRHETŐSÉG

 


Nagyobb térképre váltás

BUDAPESTI HONVÉD SZABADIDŐSPORT
SZAKOSZTÁLY

1134 Bp. Dózsa György út 53. 9-es épület
Tel: +36 1 7911549 (HOSOSZ) 
Email: szabadidosport@honved.hu

 

ÍRJON NEKÜNK!