Termékek Menü

Baji Balázs a Honvéd Család tagja a Tokiói Olimpiai Játékok végéig

Világbajnoki bronzérmessel erősít a Budapesti Honvéd Sportegyesület Atlétika Szakosztálya

Ünnepi sajtótájékoztatón jelentette be a Budapesti Honvéd Sportegyesület, hogy Baji Balázs 110 méteres gátfutó, a 2017. évi londoni Atlétikai Világbajnokság bronzérmese, Universiade győztes egyesületünkben folytatja pályafutását.

 

Gergely István ügyvezető elnök beszámolt arról, hogy a Honvédelmi Minisztériummal közös célunk az egyesületünkben, szakosztályainknál folyó szakmai munkát még magasabb szintre emelni, erősíteni a meglévő sportolói állományt, illetve új szakosztályok létrehozásával szorosabbra vonni az együttműködést a HM és a BHSE között.

Nem titkolt célunk – keressük azokat a sportolókat – akik sporteredményeik mellett a hétköznapi életben is mintaképek a jövő fiataljai számára.

Balázs minden tekintetben megfelel elvárásainknak, hiszen sportolói eredményei önmagukért beszélnek – állatorvosként praktizál, kimagasló népszerűségnek örvend a szurkolók körében.

Igazi példakép már most a fiatal generációnak, de reményeink szerint a megállapodásunk ideje alatt egészen a Tokiói Olimpiai Játékok végéig tovább fog fejlődni és a hazai és nemzetközi versenyekről igazi „éremszállítóként” fogja megörvendeztetni az atlétikát figyelemmel kísérő szurkolókat.

 

Baji Balázs nyilatkozatát azzal kezdte, hogy megköszönte eddigi egyesületének a Békéscsabai Atlétikai Clubnak mindazt a segítséget, amit kapott eddigi pályafutása során, nélkülük nem érhette volna el eddigi sikereit.

A klubváltásához az is hozzájárult, hogy Budapesten lakik, munkája és tanulmányai is a fővároshoz kötik, a honvéd atlétikai szakosztályával nagyon jó a kapcsolata, többször edzett a Dózsa György úti létesítményben felkészülése során.

 

Kereste a lehetőséget, hogy egy nagy múlttal rendelkező budapesti klub legyen az állandó otthona és ezt a Budapesti Honvéd Sportegyesületben megtalálta.

Baji Balázs jövőjével kapcsolatban kiemelte, hogy szeretne tovább fejlődni, ehhez a BHSE vezetősége mindenben segíti munkáját - neki és az edzői csapatnak - illetve a tavaszra felújításra kerülő Iharos Sándor Atlétikai pálya is minden feltételt biztosítani tud a sikeres felkészüléshez.

Baji Balázs 2018. évi versenyterve:

Külföldi versenyek:

2018. 03.01-04.            Fedettpályás Világbajnokság Birmingham

2018. 08.7-12.              Európa-bajnokság, Berlin

 

Diamond League versenyek:

 

Itthon rendezendő:

2018.02.17-18                Fedettpályás Magyar Bajnokság BOK Csarnok

2018.05. 12-13.              Magyar Csapatbajnokság Elődöntő Kelet - Miskolc

2018.06.22-24.               Atlétikai Magyar Bajnokság Székesfehérvár

2018.07.01-02.               Gyulai István Memorial, Székesfehérvár

               2018.09.08-09.                Magyar Csapatbajnokság Döntő Székesfehérvár

 

Fotóinkat galériánkban találhatjátok. 

 

#csakahonved

#HonvedAtletika

#Atletika

Forrás: Budapesti Honvéd Sportegyesület

Tartalomhoz tartozó címkék: FRISS HÍREK