Termékek Menü

Búcsú Baba nénitől

Szerdán délután, a Farkasréti temetőben végső búcsút vettünk Kisgyörgy Lajosné Fedor Magdától (Baba nénitől, Gyuri nénitől), a sportlövő legendától. A 104. életévében elhunyt példakép számos világ és Európa-bajnokságon szerepelt magyar színekben. Az egyházi búcsúztatás mellett a sportlövő társadalom nevében dr. Hammerl László olimpiai bajnok, a Nemzet Sportolója, a család nevében az unoka, Kisgyörgy Gergely, egykori élvonalbeli teniszező, Davis Kupa játékos búcsúzott a bajnoknőtől.

A Budapesti Honvéd Sportegyesület lövészszakosztályának 30 évig volt a sportolója, még 60 évesen is aktívan versenyzett. Hosszú sportpályafutása alatt puskás és pisztolyos számokban összesen 123 alkalommal szerzett magyar bajnoki címet. Sokszoros válogatottként több világ- és Európa-bajnokságon indult, ahol egyéniben és női csapatban is nyert ezüst- és bronzérmeket. Olimpián nem szerepelhetett, mivel a nők csak az 1984-es játékokon lőhettek először. 95 esztendős korában a Magyar Olimpiai Bizottság Fair Play Életmű-díját vehette át sportpályafutása elismeréseként. 100 éves korában a Csik Ferenc díjat és a MOB Nők Sportjáért életműdíját kapta meg.

A Budapesti Honvéd képviseletében Kunszt Gábor örökös tiszteletbeli elnökkel vettem részt a temetésen és helyeztem el az egyesület koszorúját a bajnoknő ravatalánál.

Írta: Győr Béla BHSE elnökségi tag

 

Tartalomhoz tartozó címkék: FRISS HÍREK