Termékek Menü

FRISS - Fantasztikus versenyzéssel Marosi Ádám ezüstérmes a kecskeméti Öttusa Világkupán!

Fantasztikus versenyzéssel Marosi Ádám ezüstérmes a kecskeméti Öttusa Világkupán!

Marosi az idény első két világkupa fordulójában, Kairóban és Rio de Janeiróban ezüst-, illetve bronzérmes volt, vasárnapi sikerével pedig tovább növelte esélyét arra, hogy a világranglistáról olimpiai kvótához jusson.

A 200 méteres úszásban a hetedik legjobb időt érte el 2:02.31 perccel, majd a vívásban még jobban szerepelt: 23 ellenfelét győzte le, és csak 12-től kapott ki, ezzel ebben a számban második volt, összesítésben pedig az élre állt. Lovaglásban három akadályt vert le, emiatt a francia Gauthier Romani mögé szorult három ponttal.

Mögötte kis különbségekkel követték egymást az élcsoport tagjai, köztük a hibátlan lovaglásával negyedik helyre zárkózó Demeter és a lovas pályát szintén rontás nélkül teljesítő, hatodik Tibolya. A lövészetekkel megszakított 4×800 méteres futásban Marosi megelőzte francia ellenfelét, de elé került a brit James Cooke, míg Demeter harmadikként futott a célba.

A dobogós helyezéseket hármuk között óriási küzdelemben dőltek el, hiszen a kombinált számban kis különbségekkel a három legjobb eredményt érték el: Cooke volt a leggyorsabb, Demeter a második, Marosi a harmadik.

„Úgy jöttem erre a versenyre, hogy a kvótaszerzésre pontot teszek. Mindent elkövettem ezért, és a három Világkupa dobogó elég kell, hogy legyen a kvótához. Bízom benne, hogy a szövetség döntése alapján én leszek majd az egyik olimpiai induló” – mondta Marosi, arra utalva, hogy ha kettőnél többen jutnak kvalifikációhoz, akkor a szövetségnek kell határoznia, kit nevez.

Az öttusázók szövetségi kapitánya, Pálvölgyi Miklós nagyon elégedetten értékelt:

„Hatalmas teljesítmény, hogy két magyar is a dobogón állhatott a férfiak versenyében. Marosi Ádámnak nagy esélye volt a győzelemre is, de egyáltalán nincs miért bánkódnia. Jelenleg a kvótaszerzés a legfontosabb, ebben pedig most is nagyot léptünk előre. Ádám eddig is jól állt a riói részvételt jelentő ranglistán, most viszont bebiztosította a helyét. Demeter Bence ezúttal fantasztikusan versenyzett a hazai közönség előtt, főleg a hajrája lenyűgöző volt. Számára is nagyon közel került a riói kvóta.”

 Részletes eredmények

Világkupa, Kecskemét, a férfi döntő végeredménye:

1.      James Cooke (brit) 1491 pont

2.      Marosi Ádám 1486 pont

3.      Demeter Bence 1481

…16. Tibolya Péter 1426

…17. Kasza Róbert 1425

…24. Horváth Norbert 1392

…33. Málits István 1355

A vk-sorozatban a kairói, a riói és a római után a kecskeméti a negyedik állomás. A döntő az egyesült államokbeli Sarasotában lesz, május elején lesz. A világkupa sorozat döntőjére Marosi és Demeter, valamint a hölgyeknél Földházi Zsófia és Alekszejev Tamara kapott.

Forrás:www.penthatlon.hu

Tartalomhoz tartozó címkék: FRISS HÍREK