Termékek Menü

FRISS HÍREK - Boldog születésnapot Gyulabácsi!

Füzes Gyula a Budapesti Honvéd Sportegyesület kézilabda szakosztályának vezetője ma 70 éves!

53 éve, amikor először belépett a BHSE kapuján Füzes Gyula, vagy ahogy mindenki hívja „Gyulabácsi” szerintem Ő sem gondolta volna, hogy a 70. születésnapját a Honvéd Család tagjaként fogják köszönteni! (Csak a statisztika kedvéért Füzes Gyula 1964. április 23-án lett egyesületünk versenyzője és lett övé a 2895-ös számú tagsági kártya.)

Az azóta eltelt 53 esztendőben mozgalmas eseményekkel sikerekkel teli sportolói és sportvezetői pályafutás az övé, Magyar Bajnoki címek, Magyar Kupa diadal és az 1982-es BEK győztes csapat tagja, szakvezetője, aki a mai napig is aktívan irányítja a Budapesti Honvéd Kézilabda Szakosztályát.Az egyetlen magyar férfi kézilabda csapat, amely megnyerte a legrangosabb nemzetközi kupát - egyesületünk a Budapesti Honvéd Sportegyesület kézilabda szakosztálya - bár a Veszprémi Kézilabda Club már több ízben is a dicsőség kapujában volt az elmúlt években, de a végső diadalra még várnia kell.

A Honvéd SE kézilabda szakosztály életében nemzetközi szereplést illetően két fontos évszám található:

BEK Döntő 1966. április. 22. Párizs, Coubertin Sportcsarnok
Honvéd – DHFK Leibzig /NDK beli/ 14 – 16
2. helyezés


BEK Döntő 1982. május 2. Budapest
Honvéd – TSV St. Otmar St. Gallen /svájci/ 25 – 16
BEK Döntő visszavágó, 1982. május 8.
TSV St. Otmar St. Gallen – Honvéd 18 – 24


Szuper Kupa Döntő, 1982, május 23.
SC Empor Rostock /NDK beli/ - Honvéd 31 – 27
A mérkőzés négyszer került hosszabbításra /21-21, 23-23, 25-25/


Füzes Gyula 1984-től lett a kézilabda szakosztályunk szakosztály-igazgatója, hihetetlen energiával vezeti napjainkban is a kézilabda szakosztály mindennapjait.

Egyesületünk valamennyi sportvezetője, munkatársa és sportolója nevében kívánunk neki boldog születésnapot, erőt, egészséget és kívánjuk, hogy még nagyon sokáig legyen a Honvéd Család tagja.


Háttérinformáció:

  • A BHSE Halhatatlanok Klubjának tagjai: Dékány Rezső, Faludi Mihály, Kovács László
  • A BHSE Örökös Bajnokai: Adorján János, Cseri Péter, Fenyő András, Füzes Gyula, Illés Sándor, Iványi László, Jegenyés Alpár, Kárpáti Miklós, Kenyeres József, Kovács Péter, Nagy Róbert, Őry Péter, Szabó István, Széplaki Gyula, Szőke István, Varga István, Vitkay László, Tószegi Antal
  • A szakosztály BEK győztes csapat tagjai: Illés Sándor, Cseri Péter, Kovács Péter, Iványi László, Őry Péter, Nagy Róbert, Szőke István, Somogyi László, Szabó István, Jegenyés Alpár, Kenyeres József, Kárpáti Miklós. A csapat vezetőedzője: Kovács László, a csapat edzője Füzes Gyula, a csapat gyúrója Túri Alfréd 
Tartalomhoz tartozó címkék: FRISS HÍREK