Termékek Menü

FRISS HÍREK - Csak a Honvéd!

A magyar nemzet büszke a sportolóira – hangsúlyozta dr. Simicskó István Budapesten, a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központban szeptember 30-án, pénteken.

A honvédelmi miniszter elismerésben részesítette a Budapesti Honvéd Sportegyesület (BHSE) azon sportolóit és edzőit, akik a 2016-os riói nyári olimpiai és paralimpiai játékokon kimagasló eredményeket értek el.

„A sportnak hatalmas, nemzetformáló ereje van, büszke vagyok arra, hogy a Budapesti Honvéd Sportegyesület sportolói helytálltak az olimpián. Igyekszünk a jövőben is megteremteni a feltételeket az eredményes sportoláshoz” - fogalmazott a tárcavezető, hozzátéve: az olimpián a BHSE az országok éremtáblázatán a 39. helyen végzett volna két arany, egy ezüst és egy bronzéremmel.

Az elismeréseket dr. Simicskó István, Varga János vezérőrnagy, a Honvéd Vezérkar főnökének koordinációs helyettese, valamint Molnár Imre, a Budapesti Honvéd Sportegyesület ügyvezető elnöke adta át. A Honvédelemért Kitüntető Cím első fokozatában részesült és díszkardot vehetett át Imre Géza, ezüst- és bronzérmes párbajtőröző, valamint Szabó Gabriella, kétszeres aranyérmes kajakozó. A Honvédelemért Kitüntető Cím második fokozatát kapta Boczkó Gábor és Somfai Péter, bronzérmes párbajtőröző, valamint Csipes Tamara olimpiai bajnok kajakozó.

A Szolgálati Érdemjel arany fokozatát vehette át Rédli András főhadnagy, bronzérmes párbajtőrvívó. Elismerő oklevélben részesült az öttusázó Marosi Ádám, a diszkoszvető Kővágó Zoltán, az úszó Szilágyi Liliána, a kajakos Molnár Péter, Hufnágel Tibor és Ceiner Benjámin, a női tőröző Knapek Edina, a vízilabdás Decker Attila és Szivos Márton, a gyalogló Venyercsán Bence és Récsei Rita, a sportlövő Tobai-Sike Renáta és Tátrai Miklós, a hétpróbázó Zsivoczky-Farkas Györgyi, valamint a cselgáncsozó Karakas Hedvig. Mellettük további elismerést kapott a BHSE három kiváló paralimpikonja, a parakajakos Varga Katalin és Rozbora András, valamint a sportlövő Dávid Krisztina.

Marosi Ádám főhadnagy a honvedelem.hu érdeklődésére elmondta: mind a klubjának, mind pedig a Magyar Honvédségnek sokat köszönhet. „Büszkén viselem a katonai egyenruhát és büszke vagyok arra, hogy ennek a hatalmas nagy családnak a tagja lehetek”- fogalmazott.

A paralimpikon sportlövő, Dávid Kriszta elégedett a légpisztolyban megszerzett ötödik helyével. Mint elmondta: négy helyett csak másfél éve volt felkészülni az olimpiára, ugyanis tavaly februárban szívműtéten esett át.

Magyarország nyolc aranyat, három ezüstöt és négy bronzérmet szerzett a XXXI. ötkarikás játékokon, míg a XV. nyári paralimpiáról egy arany-, nyolc ezüst- és kilenc bronzéremmel tért haza a magyar csapat.

Forrás: www.honvedelem.hu
Fotó: Dévényi Veronika

Tartalomhoz tartozó címkék: FRISS HÍREK