Termékek Menü

FRISS HÍREK - Egy egész sereg tekert

Több mint négyszázan kerékpározták körbe a Balatont a Tekerj a sereggel (TAS) nevű, honvédségi szervezésű biciklistúra keretében május 7-8-án.

Kétségtelen, hogy az ötödik alkalommal megtartott sportrendezvény résztvevői roppant kellemes; kerékpározáshoz ideális, késő tavaszi időt fogtak ki. A Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetsége (HOSOSZ) rendezvényén a katonákkal kerekező civilek Keszthelyről rajtoltak – mégpedig igazán stílusosan, ágyúlövésre. Az első napon a Balaton északi partján vezetett végig a 100 kilométeres út, egészen az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központig (MH RKKK), ahol a kellemesen (?) elfáradt sportolók nyugodt körülmények között készülhettek fel másnapra, azaz a déli part kihívásaira. 

Dr. Papp Ferenc ezredes, a HM Társadalmi Kapcsolatok Hivatal igazgatója, érdeklődésünkre elmondta: az útvonalon több ponton biztosítanak a túra résztvevőinek felfrissülési lehetőséget; folyamatos mobil kerékpárszervíz – szolgáltatást, és természetesen orvosi ellátást. Hozzátette, hogy az idén külföldről nem érkezett nevezés, viszont a hazai indulók száma „rekordgyanús.” Kiemelte: a túra nem verseny – éppen ezért mindenki önmagát (ez épp elég…), illetve a több mint kétszáz kilométeres távot győzhette le. 

A rajt előtt, a rendezvény folyamatos támogatásáért Papp Ferenc ezredes emléktárgyat adott át Ruzsics Ferencnek, Keszthely polgármesterének.

Résztvevőkkel beszélgetve kiderült, hogy a legtöbben régóta visszajárnak „tekerni a sereggel”, mert eddig minden alkalommal jól érezték magukat. Persze idén bőven akadtak újoncok is, akik a megfelelő előzetes kerékpáros kiképzést követően csatlakoztak az úgymond biciklis egyenruhát viselő katonákhoz. 

forrás:www.hovedelem.hu
Fotó:  Kálmánfi Gábor

Fotótár: http://www.honvedelem.hu/cikk/57068_egy_egesz_sereg_tekert

Tartalomhoz tartozó címkék: FRISS HÍREK