Termékek Menü

FRISS HÍREK - Honvéd kupa 2015 - visszatekintés

Ismét rangos nemzetközi versenyt szervezett a Honvéd Atlétika Szakosztálya!

2015. július 24-én, pénteken a már az utóbbi hetekben megszokott kánikula és nagyon szépen előkészített versenypálya várta a 31. Honvéd Kupa indulóit az Iharos Sándor atlétikai pályán.

Több korcsoportban már 12 órakor elkezdődtek a versenyek, hiszen a Budapesti Honvéd Atlétikai Szakosztály és a Magyar Atlétikai Szövetség tartalmas programot állított össze délutánra, és mélyen az estébe nyúlóan. A fő program 16 óra után kezdődött. Ekkor Győr Béla, a BHSE Atlétikai Szakosztály elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd megnyitotta a versenyt. Rövid beszédében külön köszöntött az egyesület megjelent volt sportolóit, és mint a verseny történetének jó ismerője külön köszönetet mondott Molnár Imre ügyvezető elnöknek és Tatár István szakosztály igazgatónak, az egyesület volt sikeres sportolójának, hogy 2007-ben és a következő évben, amikor veszélybe került a Honvéd Kupa megrendezése, mindent megtettek annak érdekében, hogy továbbra is legyen verseny. Az idő őket, és segítőiket igazolta, hiszen a verseny azóta is az egyik legjelentősebb és legnépszerűbb hazai verseny.

A hosszú programú viadal fő eseményeként került lebonyolításra az egyesület kiemelkedő eredményeket elért atlétája előtt tisztelegve, a férfi 1500 méteres síkfutás, a hagyományos Iharos Sándor emlékverseny. Idén is Kazi Tamás nyerte a versenyt,  idei második legjobb eredményével, 3:42,74 p-es idővel, megelőzve a juniorból idén feljebb lépett Kovács Benjámint és Szemeti Pétert. A győztes Tatár István szakosztály igazgatóval és ifjabb Iharos Sándorral megkoszorúzta, valamint az egykori világcsúcsot futó váltótaggal, - a Honvéd Kupán versenybírói feladatokat ellátó 87 éves Béres Ernővel - az emlékverseny névadójának emlékművét, majd átvette az eredményhirdetéskor az érem mellett a hazai szintért kiírt jutalmat a névadó gyermekétől. A Magyar Liga sorozatokba tartozó versenyszámokban a hazai élvonalból sokan álltak rajthoz, többen azok közül is, akik az elmúlt hetek világversenyein jól szerepeltek. A nemzetköziséget a mezőnyökben induló szlovák atléták biztosították.

A verseny jó színvonalát mutatta, hogy a meleg ellenére is idei legjobbjával győzött 400 méteres síkfutásban Kéri Bianka (55,25 mp), ahol szintén egyéni csúcsot futó Nádházy Evelin (55,88 mp). Szintén egyéni csúccsal ért célba a 110 gátfutásban Szűcs Valdó (13,93 mp). Dicséretes Baji Balázs 13,74 mp-es eredménye a férfiak 110 méteres gátfutásában. Kaptur Éva idei legjobbjával nyerte a női 100 méteres síkfutást (11,77 mp). Rúdugrásban Juhász Fanni 415 centiméteres eredménnyel az idei legjobb magyar eredményt ért el. Bakosi Péter 219 cm-rel győzött magasugrásban, Bogdán Annabella 52,23 m-el gerelyhajításban, Helebrandt Máté 19:55,97-es idővel az 5000 méteres gyaloglásban, Kenesei Zsanett 4:27,99-el 1500 méteren.

Dicséretes a BHSE atléták egész napi szereplése, főként a futó és gyalogló versenyszámokban. Külön említendő, hogy a versenyen az ügyességi és futószámokban, több versenyszámban is rajthoz állt a klub két élvonalbeli összetett versenyzője, Krizsán Xénia és Zsivoczky – Farkas Györgyi, akik győztesként is álltak a dobogón.

Összességében megállapítható a verseny a meleg ellenére idén is jó színvonalon, jó eredményeket elérve került megrendezésre a kupa küzdelme. A versenyen megemlékeztek Major Istvánról, Irányi Margitról, Cziráky Józsefről, Hidvéginé Lukics Ildikóról, Iharos Sándorról, Adamik Zoltánról, Szigetiné Tóth Éváról, a szakosztály volt kiváló atlétáiról, emlékversenyek keretében. A különdíjakat a családtagjaik adták át a győztesek részére. A törekvést továbbfolytatva jövőre a másik legendás futóra, Rózsavölgyi Istvánra emlékezve a szakosztály új emlékversenyt kíván rendezni a programban.

Öröm, hogy a versenyen az egyesület vendégül láthatta a régi kiemelkedő versenyzőit, vezetőit és más sportágai legendás versenyzőit. A visszajelzések alapján megállapítható, az egyesület a szövetséggel karöltve eredményesen rendezte meg idén is a hazai versenynaptár egyik jelentős eseményét, a 31. Honvéd Kupa Nemzetközi Atlétikai Versenyt. A nap folyamán külön köszöntötték sokan a születésnapos Petrich Ferencet, aki a versenyt végigdolgozva a 31. Honvéd Kupáján volt jelen. Köszönjük egész napos munkáját, további jó egészséget kívánva!

(Győr Béla)

A 31. Honvéd Kupa Nemzetközi Atlétikai versenyről készült képek megtekinthetők itt, klikk ide!

A 31. Honvéd Kupa versenyeredményeiért klikk ide!

Külön köszönet Dr. Burján Attilának az egész napos felkészült, nagyszerű műsorvezetésért.

Tartalomhoz tartozó címkék: FRISS HÍREK