Termékek Menü

FRISS HÍREK - Ifjúsági Olimpiai Bajnokot igazolt a Honvéd úszó szakosztálya!

SAJTÓINFORMÁCIÓ

Budapest, 2016. február 1.

Ifjúsági Olimpiai Bajnokot igazolt a Honvéd úszó szakosztálya!

Szilágyi Liliána 2014-ben Nankingban 100 és 200 méter pillangón sem talált legyőzőre, míg a tavalyi kazanyi úszó világbajnokságon kisebb betegségekkel sújtva is az értékes 7. helyet szerezte meg. Mint ismert a kiváló fiatal úszó tehetség a 2015-ös világbajnokság után elhagyta a Kőbánya SC-t és több klubbal is tárgyalt a jövőjét illetően.

A megoldást Magyarország olimpiai pontszámait tekintve legeredményesebb klubja, a Honvéd családja jelentette. A mai napon aláírt együttműködéssel nyugvópontra került a sportoló élete és felkészülése a Riói Olimpiai Játékokra.

A Honvéd úszó szakosztály megújult szakmai vezetése célul tűzte ki, hogy nem csak az utánpótlássportban, hanem felnőtt élversenyzők segítségével példaképeket állítanak az ifjú tehetségeknek, de ehhez kellenek az olyan versenyzők, akik sikert érhetnek el a riói olimpiai játékokon, illetve a 2017-es budapesti úszó világbajnokságon is.

Liliána csatlakozása a Honvéd sportegyesülethez, azt jelenti, hogy az – atlétika, judo, kajak-kenu, öttusa, sportlövő és a vívás után újabb sportágban biztosít sportolót egyesületünk a magyar olimpiai csapatnak.

A klubváltástól függetlenül Liliána célja mit sem változott: a hazai válogatóversenyek után, de szintén magától értetődően kedvenc számában 200 pillangón szeretne Rióban döntőbe kerülni és ott a lehető legjobb eredményt elérni!

Szilágyi Liliána:

Szül. hely/idő: Budapest, 1996. november 19.
Nevelő edző: Gyenes András
Klub: Budapesti Honvéd Sport Egyesület
Edző: Kovács László és Szilágyi Zoltán

Eredményei:

Ifjúsági Európa-bajnoki ezüstérmes 2011. Belgrád – 200M pillangó
Ifjúsági Európa-bajnoki ezüstérmes 2012. Antwerpen 100M pillangó, aranyérmes 200M pillangó
Junior Világbajnoki ezüstérmes 2013. Dubaj – 100 és 200M pillangó
Ifjúsági Olimpiai Bajnok 2014. Nanking – 100 és 200M pillangó

További információ:

Bartók Miklós
marketing és kommunikációs vezető
E-mail: bartok.miklos@honved.hu
Tel: +3630 9303729

Tartalomhoz tartozó címkék: FRISS HÍREK