Termékek Menü

FRISS HÍREK - Június 17-én, 55 éves korában, váratlanul elhunyt dr. Tarjányi Eszter Atléta!

Dr. Tarjányi Eszter
1962-2017.

Június 17-én, 55 éves korában, váratlanul elhunyt dr. Tarjányi Eszter egykori válogatott atléta, aki a Budapesti Honvédban és az MTK-ban 100- és 400 gáton érte el sikereit. Többszörös junior bajnok-, és csúcstartóként, a felnőttek között is a legjobbak közé tartozott: 100 gáton 13.40 mp, 400 gáton 58.57 mp, volt a legjobb eredménye.

 Visszavonulása után irodalomtörténészként, Arany János kutatóként, több könyv szerzőjeként a tudományos életben kamatoztatta tudását.

Tehetsége, szorgalma alapján vihette volna többre is, hiszen serdülő, ifi, és junior atlétaként, a Honvéd saját nevelésű atlétájaként, büszkeségeként szinte legyőzhetetlen volt. Szépen induló karrierjének a sorozatos sérülések vetettek véget, és 21 évesen, négy achilles műtét után, abba hagyta a versenyzést. Ám a sporttól kapott alapokat felhasználva a civil életben is a legjobbra törekedett. Szerény, egyszerű, ám mégis nyughatatlan természete sarkallta arra, hogy mindig mást, mindig jobbat, újat akarjon. Irodalomtörténészként a kandidátusként, a Pázmány Péter katolikus Egyetem docenseként, azt vallotta: „A könyv élő, lélegző dokumentum, ami minden olvasással gazdagabbá tesz.” Azért a sporttól sem távolodott el, hiszen férjével dr. Török Jánossal – a Honvéd Örökös bajnoka, kiváló középtávfutó, jeles edző – részese volt az atlétika mai sikereinek, gondjainak. Két gyerek – Arthur és Lili – boldog édesanyjaként élte napjait, és személyes példájával igazolta, hogy a siker az állhatatosság, a kitartás és az elszántság termése.

Aki ismerte szeretettel, elismeréssel beszél róla, személyiségéből, a sport, az atlétika szeretetéből, az eredményekért megtett útjából sokan meríthetnek erőt. Fájó, hogy nincs már köztünk. Mindig tisztelettel és őszinte nagyrabecsüléssel gondolunk majd Rá, és szomorúan, értetlenül fogadjuk el azt, hogy a szeretet nem mindig menti meg azokat, akiket szeretnénk…(írta: Török Ferenc)

Kedves Eszter! Isten Veled, nyugodj békében…

Tartalomhoz tartozó címkék: FRISS HÍREK