Termékek Menü

FRISS HÍREK - Marosi Ádám ezüstérmes Kairóban!

A férfiak döntőjében három magyarnak is szurkolhattunk az idei év első, egyiptomi világkupa futamán. Marosi Ádám minden számban a legjobbját hozta, és csupán a hazaiak versenyzője, Amro El Geziry tudta megelőzni.

Az olimpiai bronzérmes minden tusában jól teljesített: vívásban a 8., úszásban pedig a 9. helyet szerezte meg. A lovaglópályán hibátlanul teljesített Marosi, és a kombináltban szerzett 3. helye végül ezüstérmet ért. A másik két magyar kissé elmaradt a várakozásoktól: Demeter Bence a 23., Tibolya Péter pedig a 27. helyen zárta a kairói világkupa versenyt.

A szövetségi kapitány, Pálvölgyi Miklós nem volt maradéktalanul elégedett a verseny után:

„Marosi Ádám szereplése nagy örömmel tölt el, nagyjából ezt vártuk tőle. Jól úszott, hibátlanul lovagolt és a kombiban szerzett harmadik helye figyelemre méltó. Ez a második hely egy fontos állomása az idei szezonnak, egy jó indulás a kvótaszerzés útján. Demeter Bence közepes teljesítmény hozott minden számban, javulnia kell a következő versenyekre. Tibolya Péter a vívás után még a 10. helyen állt, és a lovaglópályán is jól szerepelt. Kombináltban azonban volt egy rossz sorozata, ami miatt alaposan hátracsúszott. De nincs megállás: készülünk a riói futamra.”

Világkupa futam, Kairó

A férfiak versenyének végeredménye:

  1. Amro El Geziry (EGY) 1478 pont
  2. Marosi Ádám (HUN) 1470 pont
  3. Valentin Belaud (FRA) 1470 pont

  1. Demeter Bence (HUN) 1402 pont

  1. Tibolya Péter (HUN) 1392 pont

A következő világkupa futamot március 8. – március 13. között rendezik az olimpia helyszínén, Rio de Janeiroban.

Forrás:www.pentathlon.hu

Tartalomhoz tartozó címkék: FRISS HÍREK