Termékek Menü

FRISS HÍREK - Olimpiai bajnok Szabó Gabriella és Csipes Tamara a női kajak négyessel!

 

A NŐI NÉGYES NAGY CSATÁBAN GYŐZTE LE A NÉMETEKET!

A Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Csipes Tamara, Fazekas-Zur Krisztina kajak négyes olimpiai aranyérmes lett!!! Női kajak négyesben 1992 és 2012 után ez a harmadik aranyérmünk. Kozák ötszörös, Szabó háromszoros, Fazekas-Zur kétszeres olimpiai bajnok, Csipes először nyert. Kozák a 8-szoros győztes német Birgit Fischer mellett a második női kajakos, aki három olimpiai versenyszámban tudott nyerni, de az első, akinek ez egy olimpián is sikerült. 

Női K–4 500 m

Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Csipes Tamara, Fazekas-Zur Krisztinaösszeállításban versenyző magyarok a németekkel és a fehéroroszokkal lépett meg a rajt után. Féltávnál elsők voltunk, de a németek szorosan jöttek mögöttünk és velünk. Megvan! Két beülővel nyertünk a németek előtt!!! A mezőnyt messze leszakítottuk, páros csata volt. Csak a németek tartották velünk a lépést, de az utolsó hoppolásunkkal már ők sem tudtak mit kezdeni!

A B-döntőben a szerb és az argentin hajóban is volt magyar kajakos. Ruzsicsics-Benedek Dalma a szerbekkel a 6., Keresztesi Alexandra az argentinokkal az 5. lett, ami összesítésben 14., illetve a 13. helyhez volt elég. 

A magyarok így nyilatkoztak győzelmük után az M4 Sportnak.

Szabó Gabriella: – Érdekes, mert most egyáltalán nem éreztem a csatát. Érzékeltem, hogy szoros, de annyira koncentráltam, annyira a lányokra figyeltem, hogy szinte nem is verseny volt. Tökéletes pályát akartam jönni.

Fazekas-Zur Krisztina: – Körülöttem mindig össze-vissza vannak a lapátok, nem tudom, hogyan állunk, így mindig az előttem lévőt nézem. Próbáltam tökéletes pályát menni, és ez sikerült.

Kozák Danuta: – Még nem igazán fogtam fel a triplázást. Visszagondolva annyira jó volt a londoni óta eltelt négy évem, hogy végül ez az olimpia lett a korona.

Csipes Tamara: – Mondták a többiek, hogy üdv a klubban. Végre én is olimpiai bajnok lettem, rengeteget dolgoztam én is érte. Tavaly október óta sokkal keményebb munkát végzek mentálisan és fizikailag is. Boldoggá tesz, hogy nem volt minden hiába. 

RIO 2016
KAJAK-KENU
Női K–4 500 m 

1. MAGYARORSZÁG (Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Csipes Tamara, Fazekas-Zur Krisztina) 1:34.482
2. Németország (Sabrina Hering, Franziska Weber, Steffi Kriegerstein, Tina Dietze) 1:35.383
3. Fehéroroszország (Marharita Mahnyeva, Nadzeja Ljapeska, Volha Hudzenka, Marina Litvincsuk) 1:36.908
4. Ukrajna (Marija Povh, Szvitlana Ahadova, Anasztaszija Todorova, Inna Hriscsun) 1:37.214
5. Új-Zéland (Jaimee Lovett, Kayla Imrie, Aimee Fisher, Caitlin Ryan) 1:38.198
6. Dánia (Emma Jörgensen, Amalie Thomsen, Ida Villumsen, Henriette Hansen) 1:39.057
7. Nagy-Britannia (Jess Walker, Rachel Cawthorn, Simon Rebeka, Louisa Gurski) 1:40.043
8. Kanada (Andreanne Langlois, Emilie Fournel, Genevieve Orton, Kathleen Fraser) 1:40.733

forrás:www.nemzetisport.hu

Tartalomhoz tartozó címkék: FRISS HÍREK