Termékek Menü

FRISS HÍREK - Tátrai Miklós EB ötödik helyezése újabb Honvédos olimpiai kvótát ért!

A Honvéd kiválósága Tátrai Miklós nagyon készült az Európa-bajnokságra, ahol először került fináléba világversenyen, amelyen nagyszerűen helytállt. A kieséses rendszerű döntő első három sorozata után 28,7 körrel a hetedik, a második három után 59,6-tal a harmadik helyen állt. Az első kieső előtti két lövés kicsit felemásra sikerült, 9,3 és 10,1 körösre, ám még így is a hatodik volt, azaz folytathatta a versenyt. Tátrai számára végül a 14. lövést követően ért véget az Eb, de így is dicséretesen teljesített, és 138,7 körrel olimpiai kvótát szerezve, az ötödik helyen végzett.

Boldog vagyok, örülök a helyezésemnek, annak pedig különösen, hogy ott lehetek a riói olimpián – mondta a Honvéd pisztolyosa. – Nehéz verseny volt. Az alapszakaszban éreztem, hogy jól megy, és így megjött az önbizalmam, mert e verseny előtt rendkívül ideges voltam. Szinte elbújtam a külvilág elől, még újságot sem olvastam. Ám megérte, mert várakozáson felül teljesítettem.”

A győri Eb-n a Honvédnak egy aranyérem is jutott, Zwickl-Veres Kata, révén, aki Miskolczi Juliannával és Gáspár Lalitával Európa-bajnok lett a női puskáscsapatok versenyében. 

készítette: Török Ferenc

Tartalomhoz tartozó címkék: FRISS HÍREK