Termékek Menü

FRISS - Honvéd sikerek futószalagon:Úszás

A FINA2017 Vizes Világbajnokság miatt Magyarország és a világ sportszerető nézői, szurkolói joggal a Duna Arénára és a margitszigeti Széchy Tamás uszodára figyel, de a magyar sportolók – köztük a Honvéd kiválóságai is- számos sportágban sikereket értek el az elmúlt napokban, illetve vesznek részt világ és Európa-bajnokságokon!

Úszás:

Elkezdődött a vizes világbajnokság klasszikus úszóprogramja, az első versenyszámban, a női 100 m pillangó előfutamában Szilágyi Liliána a 10. legjobb időt úszta, ezzel bejutott a délutáni elődöntőbe. Lilu a harmadik futamban csobbant vízbe, és nagy hajrával a harmadik helyen csapott célba, ami összesítésben a tizedik helyhez volt elegendő és a középdöntőbe kvalifikálta magát. 11 századon múlt csak, hogy Szilágyi Lilu döntős legyen 100 pillangón. A középdöntőben sajnos futamában csak az 5. helyen végzett és ez nem volt elég ahhoz, hogy bejusson a 100 méteres pillangóúszás döntőjébe. Nem szomorkodunk, mert látva az utazósebességét és mozgását a vízben – a 100 méter nem a fő száma – bizakodásra ad okot a 200 méteres pillangóúszásra.

Szilágyi Liliána a Honvéd sportolója erősebbik számában a 200 méter pillangón július 26-án délelőtt és délután ugrik medencébe, hogy bejusson a döntőbe! Hajrá Lilu

2017. évi Szezonzáró Úszóverseny

2017.07.22

Székesfehérváron rendezték meg a, azzal a céllal, hogy a világversenyekre ki nem jutó Serdülő, Ifjúsági és Felnőtt korosztályú úszók részére egy versenyzési lehetőséget biztosítsanak. Ezen 6 versenyzőnk vett részt és 4 arany-, 7 ezüst-, valamint 5 bronzérmet nyertek.

Cápa Bajnokság

Július 12-15  Miskolc

Július 12-15 között rendezték meg Miskolcon a Cápa Bajnokságot. A 11 és a 10 éves valamint fiatalabb lányok, illetve a 12 éves és 11 éves valamint fiatalabb fiúk részvételével.

A 11 éves lányok között Munkácsi-Nagy Lívia 200 méter mellúszásban korosztályos bajnok lett, valamint egy második és három harmadik helyezést ért el. A 10 éves és fiatalabb lányoknál Sümegi Anna 100 méter és 200 méter mellúszásban lett korosztálya bajnoka egy második helyezést is begyűjtve.

A 4x100 méteres leány vegyesváltó (Munkácsi-Nagy Lívia, Sümegi Anna, Preister Fanni, Nagy Zsófia összeállításban) második helyen ért célba.

A fiúk versenyében a 11 évesek között Jakab Máté egy harmadik helyezést ért el 100 méteres hátúszásban.

Versenyzőink összesen 3 arany, 3 ezüst, 4 bronz
 érmet, valamint 3 negyedik, 4 ötödik, 1 hatodik, 2 hetedik és 3 nyolcadik helyezést értek el.

Tartalomhoz tartozó címkék: FRISS HÍREK