Termékek Menü

FRISS - Irány Rió!

Ünnepélyes keretek között indította útra a Budapesti Honvéd Sportegyesület riói olimpiára készülő sportolóit Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter és Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár!

Simicskó István köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a Budapesti Honvéd ezúttal is nagy létszámmal, 22 versenyzővel képviselteti magát a játékokon. “Óriási teljesítmény, hogy ilyen sokan érték el a kvalifikációt, büszkék vagyunk önökre, s biztos vagyok benne, hogy Rióból sikert, valamint örömöt hoznak haza nekünk” – jelentette ki Simicskó István, aki egyúttal a kormány, a minisztérium, valamint társadalmi elnökként a Budapesti Honvéd részéről is támogatásáról biztosította a versenyzőket.

A miniszter hozzáfűzte: a “csatába” induló honvédos sportolók erejét szellemiségük, harcedzettségük, valamint edzőik tehetsége adja, s emlékeztetett arra, hogy a Honvéd SE, mint a legeredményesebb magyar egyesület eddig 63 olimpiai bajnokot adott a magyar sportnak.


Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár köszöntőjében utalt arra, hogy az elmúlt évtizedekben a Magyar Honvédség kötelékében szolgáló sportolók kiemelkedő olimpiai és világbajnoki eredményeikkel gyarapították nemzetünk sportsikerekben gazdag örökségét.

A Budapesti Honvéd Sportegyesület összesen 8 sportágban 22 sportolóval, köztük 3 paralimpikonnal képviselteti magát Rio de Janeiróban:  atlétika, judo, kajak-kenu, öttusa, sportlövészet, úszás, vívás és vízilabda sportágakban. Elismeréssel szólt arról a komoly, küzdelmes munkáról, melynek eredményeként a nemzetek legnagyobb sportjátékán, az ötkarikás játékokon a magyar színeket képviselhetik sportolóink, és megköszönte azt az akaratot, kitartást, amivel példát mutattak.  „Értük is, akárcsak a többi, piros-fehér-zöld színekben elinduló versenyzőért, 15 millió magyar fog szurkolni, augusztusban – tette hozzá.”


Fábián László riói csapatvezető, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója felidézte, hogy 1969-től több mint két évtizeden át maga is honvédos versenyző volt, majd sérülésmentes felkészülést kívánt a versenyzőknek.

A rendezvényen - az edzőtáborban lévőkön kívül - valamennyi érintett Honvéd olimpikon és az őket felkészítő edzőik is részt vettek!

Honvéd Olimpikonjai:

 • Atlétika: Zsivoczky-Farkas Györgyi, Récsei Rita, Srp Miklós, Venyercsán Bence
 • Kajak-kenu: Szabó Gabriella, Csipes Tamara, Ceiner Benjámin, Hufnágel Tibor, Rozbora András (paralimpikon)
 • Öttusa: Marosi Ádám
 • Sportlövő: Tobai-Sike Renáta, Dávid Krisztina (paralimpikon)
 • Vívó: Boczkó Gábor, Imre Géza, Somfai Péter
 • Rédl András és Kővágó Zoltán – katonaolimpikonok

Edzőtáborban voltak,. így  igazoltan hiányoztak a rendezvényről:

 • Judo: Karakas Hedvig
 • Úszás: Szilágyi Liliána
 • Vívó: Knapek Edina
 • Sportlövő: Tátrai Miklós
 • Vízilabda: Szivós Márton, Decker Attila
 • Kajak-kenu: Varga Katalin  Eszter  paralimpikon

Az eseményen készült videó összefoglaló megtekintéséhez klikkeljen ide!

Forrás és fotó: MTI, Honvedelem.hu

Tartalomhoz tartozó címkék: FRISS HÍREK