Termékek Menü

FRISS - Irány Rió - Dobbannak a szurkolói szívek az olimpia napján

Borkai Zsolt a Budapesti Honvéd olimpiai bajnoka, a MOB elnöke

 A Magyar Olimpiai Bizottság és platina fokozatú támogatója, a Magyar Telekom a több mint két évtizedes közös múltra visszatekintő kapcsolata, valamint a Nemzetközi Olimpiai Nap alkalmából közös sajtótájékoztatót tartott.

Az eseményen  Borkai   Zsolt , a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke elmondta: 20-22 sportág több mint 150 sportolója képviseli a Magyar Csapatot Rióban, ráadásul a létszám tovább bővülhet.( a csapathoz a Honvéd 8 sportág 21 sportolójával járul hozzá -szerk) 

A Magyar Olimpiai Bizottság eredményes működéséhez, a riói Magyar Csapat sikeres felkészüléséhez akkor is szükség van szponzorokra, amikor a kormány stratégiai ágazatként kezeli a sportot és ennek megfelelően finanszírozza. A Telekom, mint a Magyar Csapat Platina támogatója, meghatározó partnere a Magyar olimpiai mozgalomnak. Bízom benne, hogy ez a konstruktív együttműködésünk legalább a budapesti olimpiáig folytatódik.”

Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke beszámolt róla, hogy már 37 fős a riói paralimpiai keret, ami négy fővel több, mint a londoni volt. A sportvezető köszönetet mondott a MOB-nak és a Telekomnak azért, hogy a támogatottak közé fogyatékkal élő sportoló is bekerült.

Bánhegyi Zsófia, a Magyar Telekom csoportkommunikációs igazgatója bemutatta a távközlési cég Szurkolói szív elnevezésű kampányát. Hangsúlyozta: a magyar szurkolók a labdarúgó Európa-bajnokságot is figyelembe véve már több mint 700 ezer szívdobbanást küldtek sportolóinknak.

A Telekom az olimpiára készülődés jegyében, a magyar sport jelenlegi legjobbjainak sikerét támogatva a szurkolás új dimenzióját jelentő speciális szív alakú kitűzőket, „Szurkolói szíveket” nyújtott át a nyári olimpiai játékokra készülő versenyzőknek: Cseh László, Gyurta Dániel úszók videoüzenetben fejezték ki hálájukat, Csernoviczki Éva (judo), Kovács Zsófia  (torna), Kammerer Zoltán (kajak-kenu), Péni István (sportlövészet),kapták meg a szurkolói rajongást „élőben” közvetítő applikációt.

A Honvéd különítményből Szilágyi Liliána úszónk elutazása előtt kapta meg a szurkolói szívet, míg az ünnepélyes sajtótájékoztatón Tobai-Sike Renáta sportlövő és Zsivotczky-Farkas Györgyi hétpróbázó. Marosi Ádám öttusázónk pedig később veheti át a szurkolói szívet!

A ceremónia különlegességeként a magyar válogatott versenyzőknek korábbi olimpiai bajnokok – Berki Krisztián, Dr. Hammerl László, Dr. Hesz Mihály, Kovács Ágnes, Kovács „Kokó” István, Dr. Magyar Zoltán – adták át a speciális szíveket: ezzel is szimbolizálva a teljes magyar sportolói közösség támogatását és szurkolását.

Forrás: (MOB, fotó: MOB/Szalmás Péter)

Tartalomhoz tartozó címkék: FRISS HÍREK