Termékek Menü

FRISS - Marosi Ádám aranyérmes csapatban az EB-n!

Aranyérmes a férfi öttusa-válogatott - Marosi Ádám a Honvéd katonasportolója csapatban Európa-bajnok:)

Aranyérmet nyert a Kasza Róbert, Demeter Bence, Marosi Ádám összeállítású csapat a minszki öttusa Európa-bajnokságon vasárnap, és Kasza jóvoltából egyéniben is jutott érem - egy ezüst - a magyaroknak.

Demeter Bence negyedik, Marosi Ádám hatodik, a döntő negyedik magyar résztvevője, Demeter Gergely pedig 20. lett. Győzött az oroszok olimpiai és világbajnoka, Alekszandr Leszun, míg a harmadik helyre a francia Valentin Belaud futott fel. Csapatban még az oroszok és a franciák állhattak fel a dobogóra.

Kasza, Demeter Bence és Marosi jó úszással és nagyszerűen sikerült vívással alapozta meg, hogy a kombinált számban egyéni éremért futhasson, gyakorlatilag a verseny során végig az élmezőnyben álltak mindhárman. Még úgy is esélyesek voltak a dobogóra, hogy a lovaglásuk nem sikerült tökéletesen. Kasza második, Demeter Bence harmadik, Marosi nyolcadik volt a kombinált szám előtt. Azzal, hogy hárman az első hat között végeztek, fölényesen nyerték meg a csapatversenyt.

"Úgy érzem, majdnem mindenki kihozta magából, amit szeretett volna" - kezdte értékelést Martinek János szövetségi kapitány. - Talán csak Bence nem, akinek nagyon nagyot kellett futnia a selejtezőben a döntőbe jutásért, és most azt mondta, a végén emiatt hiányzott belőle az erő, hogy megtartsa a helyét vagy előre lépjen."

A szakvezető szerint ugyanakkor Kasza mellett akár Demeter Bence és Marosi is érmes lehetett volna.

"Ádám is már a negyedik helyen futott a harmadik körben, de a következő lövészetét elrontotta" - folytatta.

Martinek kiemelte, hogy egész nap csapatként tudtak küzdeni.

férfi csapatverseny, Európa-bajnok

1. Magyarország (Marosi Ádám, Demeter Bence, Kasza Róbert) 4327 pont

2. Oroszország (Alekszandr Leszun, Kirill Beljakov, Alakszandr Szavkin) 4267

3. Franciaország (Valentin Belaud, Valentin Prades, Brice Loubet) 4227

Gratula Fiúk:)

Tartalomhoz tartozó címkék: FRISS HÍREK