Termékek Menü

FRISS - Running Warriors terep-akadályfutó versenysorozat III. versenye - Bánk

2016.06.18.-án megrendezésre került a Running Warriors terep-akadályfutó versenysorozat III. versenye, melynek helyszínéül másodszor is a Bánki tó és környéke szolgált. A felnőttek versenye 3 távon zajlott, ahol minden eddiginél többen álltak rajtokhoz. Nappal 2 távon 6 és 12 km-en, a harmadik futamon pedig a Running Warriors különlegességén az éjszakai pályán ami ezen a versenyen 6 km hosszú volt.

A szervezők gondolva a versenyzők gyermekeikre külön egy 1,5 km-es távot jelöltek ki nekik a felnőttek legkönnyebb, ugyanakkor legizgalmasabb akadályaival. 13 órakor elrajtolt az első felnőtt mezőny 250 versenyzővel a 6 km-es távra ahol 15 különböző nehézségű akadályt kellett leküzdeniük.

Ezen a távon indultak a legtöbben, hiszen a Running Warriors egy olyan verseny, ahol nem csak a profi versenyzők, hanem a kalandvágyók és szimplán csak a mozgást kedvelők is kipróbálták magukat. A rajt utáni első akadály egy meredek lejtőn való feljutás volt, mely sokaknak feladta a leckét és már ott tudták a harcosok, hogy ez a pálya bizony nem lesz olyan könnyű, mint amire számítottak. A rutinos terep-akadályfutók, és triatlonisták hamar maguk mögött hagyták a mezőnyt, és magabiztos fölénnyel száguldottak át a célvonalon.

Az egyéni versenyzők nagy része küzdött az akadályokkal, a természet adta nehéz tereppel és ebben nem volt segítségükre az időjárás sem, hiszen 30 fok körüli szikrázó napsütés volt.

A versenyt csapatban teljesítők hangos csatakiáltásokkal és tapssal biztatták egymást a nehézségeknél, a célban pedig a hozzátartozók és a tó partján összegyűlt kíváncsi nézők csinálták a hangulatot.

A verseny során akadtak sérülések, vérző fejek, de olyan megmosolyogtató pillanatok is, mint amikor egy házassági évfordulójukat ünneplő pár stílusosan együtt érkezett meg a célvonal elé ahol a férj ölbe kapta csinos nejét így futva át a célvonalon.

A férfiak közötti versenyben az első három befutó:

I.   Csíszer Zsombor Ádám 0:36:19 mp-es idővel

II.  Dezső Sándor 0:37:21 mp-es idővel

III. Buka Péter 0:38:38 mp-es idővel


Női versenyzők közül a három leggyorsabb célba érkező:

I. Jankcsár Ildikó 0:47:37 mp-es idővel

II. Gyurcsó Renáta 0:50:25 mp-es idővel

III.Fodó Gyöngyi 0:52:16 mp-es idővel

A nap folyamán kiosztott díjakat a Budapesti Honvéd Sportegyesület és a Magyar Honvédség képviseletében Gáspár M. Levente alezredes és Bánk polgármestere Ivanics András adták át. A délutáni napsütésben 15 órakor a legkisebb harcosok sorakoztak fel a rajtvonalnál.

A gyerekeken épp úgy látszódott az izgalom, kíváncsiság, és harciasság, mint a pálya szélén álló szüleiken.

Óriási lendülettel rajtoltak el, hogy leküzdjék a számukra izgalmas ugyanakkor ismeretlen pályát, ahol kivételesen engedéllyel már-már kötelezően piszkolhatták össze magukat és mutathatták meg ki is a leggyorsabb, legügyesebb közülük.

Futhattak patakban, palánkot mászhattak, és mindenki nagy örömére kúszhattak a szögesdrót és háló alatti sáros homokos részen, de most nem az otthon megszokott megrovást kapták érte, hanem mindenki éremmel a nyakában hatalmas örömmel,büszkén távozhatott. 1,5 km és több akadály leküzdése után mosolyogva ám kissé kimerülve rohantak át a célon, ahol a szülők, és a tó partján strandolók hatalmas tapssal köszöntötték őket.

Sikerült a szervezőknek egy olyan mozgalmas és fárasztó pályát kialakítaniuk, hogy a délután további részében csak pihenő gyerekeket lehetett látni, rosszalkodásnak nyoma sem volt. A Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Parancsnokság Toborzó Irodájának sátránál töltöttek ki totó játékokat és tudhattak meg rengeteg érdekes dolgot a katonaságról és a sátorban kiállított fegyverekről.

A kicsik célba érése után jött a felnőttek igazi nagy kihívása. A közös bemelegítés után délután négykor állt fel a rajt/cél vonalra a terep-akadályfutás kemény magja. A rajt után a legkitartóbbaknak 12 km-t és több mint 20 akadályt kellett leküzdeniük.

A versenyzőknek tartalékolni kellett az energiájukat, hiszen a táv hossza, az akadályok nagy száma és a meleg hamar felőrölte volna őket. A frissítőpontokon kihelyezett víz tíz-liter számra fogyott ebből is látszott, hogy nincs egyszerű dolguk a versenyzőknek. A sűrű akadályokkal kikövezett 6 km-es pályaszakasz után jött egy ugyanolyan hosszú, ám kényelmesebb rész ahol a versenyszerűen sportolók hatalmas előnyre tettek szert.

Az első és utolsó befutó között több mint 1 órás különbség volt. A gyors ám taktikás pályán a harcosok kisebb csoportokban haladtak és segítették egymást az akadályoknál.

Mindenki igyekezett a leggyorsabban a célba érni, fotózkodni, átvenni a befutásért járó érmet és az elveszett energia pótlására szolgáló gyümölcsöt, csokit, sört és vizet, hiszen fontos közös program tartotta őket lázban….

Leggyorsabb férfiak:

I.Lukácsi Levente 0:54:28 mp-es idővel

II.Buka Péter 0:54:31 mp-es idővel

III.Chikán István 0: 54:40 mp-es idővel


A legkitartóbb hölgyek:

I.Gyurcsó Andrea 0: 54: 29 mp-es idővel

II.Perlaky Evelin 1:07:04 mp-es idővel

III.Mezei Anikó 1:09:46 mp-es idővel

A Magyarország-Izland EB meccs 

A közös meccsnézés végére a versenyzők felfokozott állapotban várták a nap fénypontját,a Running Warriors különlegességét az éjszakai Predátor pályát. A több mint 110 elszánt fejlámpás harcos szentjánosbogárként világította be Bánk erdejét.

A pálya nem csak annyiban volt nehéz, hogy éjjel, kevés fény mellett kellett futniuk, hanem mert a napközben már megismert pályán és akadályokon fordított irányban kellett haladni. Ez bizony alaposan megkavarta mindenki tájékozódási képességét.

Miután sikerült az összes versenyzőnek célba érnie volt, akik kihasználták a felmelegedett tó vizét és egy hatalmasat csobbantak csapatostól, mások pedig a helyi pubokban ünnepelték a sikeres versenyüket.

Összességében egy izgalmas, látványos, szórakoztató, ám kimerítő nap volt, nagyobb balesetek nélkül, ahol a kicsitől a nagyig mindenki jól érezte magát.

A következő Running Warriors versenyre is ugyanilyen jó hangulatot, hasonlóan izgalmas és nehéz terepet ígérnek a szervezők!

Eredményeket az alábbi oldalon tekinthető meg:http://runningwarriors.hu/eredmenyek/

Tartalomhoz tartozó címkék: FRISS HÍREK