Termékek Menü

Milák Kristóf a Honvéd Család „Irány Tokió csapatának” tagja 2021. december 31-ig!

Világbajnoki ezüstérmessel, a háromszoros Ifjúsági Olimpiai Bajnokkal erősít a Budapesti Honvéd Sportegyesület Úszó Szakosztálya.

 

Ünnepi sajtótájékoztatón jelentette be a Budapesti Honvéd Sportegyesület, hogy Milák Kristóf úszó, a 2017. évi budapesti FINA Úszó VB 100 méter pillangó ezüstérmese, az idei Buenos Aires-i Ifjúsági Olimpián három aranyérmet „bezsebelő” kiválóság egyesületünkben folytatja pályafutását.

 

Dr. Simicskó István elnök beszámolt arról, hogy a Honvédelmi Minisztériummal közös célunk az egyesületünkben, szakosztályainknál folyó szakmai munkát még magasabb szintre emelni, erősíteni a meglévő sportolói állományt, illetve új szakosztályok létrehozásával szorosabbra vonni az együttműködést a HM és a BHSE között.

 

Gergely István ügyvezető elnök beszédében kiemelte, hogy nem titkolt célunk – keressük azokat a sportolókat – akik sporteredményeik mellett a hétköznapi életben is mintaképek a jövő fiataljai számára.

 

Kristóf minden tekintetben megfelel elvárásainknak, hiszen alig múlt el 18 éves, sportolói eredményei már önmagukért beszélnek – főiskolán tanul, kimagasló népszerűségnek örvend a szurkolók körében.

 

Igazi példakép már most a legfiatalabb generációnak, de reményeink szerint a megállapodásunk ideje alatt egészen a Tokiói Olimpiai Játékok végéig tovább fog fejlődni és a hazai és nemzetközi versenyekről igazi „éremszállítóként” fogja megörvendeztetni a magyar szurkolókat.

 

Milák Kristóf nyilatkozatát azzal kezdte, hogy megköszönte eddigi egyesületének az Érdi Úszó Sport Kft.-nek mindazt a segítséget, amit kapott eddigi pályafutása során, nélkülük nem érhette volna el eddigi sikereit.

 

Szerződésének lejárta után kereste a lehetőséget, hogy egy nagy múlttal rendelkező budapesti klub legyen az állandó otthona és ezt a Budapesti Honvéd Sportegyesületben megtalálta.

 

Selmeci Attila – ifjúsági olimpiai bajnokunk Milák Kristóf - jövőjével kapcsolatban kiemelte, hogy szeretné, ha tovább fejlődhetne tanítványa és ehhez a BHSE vezetősége minden segítséget megad.

 

Jövőre 70 éves patinás egyesületünk Kristófnak és az edzői csapatnak minden feltételt biztosítani tud a sikeres felkészüléshez és fejlődéshez, bízunk abban, hogy Tokióban a 2020-as Nyári Olimpiai Játékokról éremmel, akár érmekkel fog hazatérni Kristóf!

 

 

 

MILÁK KRISTÓF:

 

Született: 2000. február 20. Budapest

Tanuló - Főiskola

 

Eredményei:

 •        FINA Úszó VB 2017: 100m pillangó 2. hely
 •        LEN Úszó EB 2018. Glaskow: 200m pillangó 1. hely
 •        III. Nyári Ifjúsági Olimpia 2018. Buenos Aires:
  •        200m gyors – 1. hely
  •        400m gyors – 1. hely
  •        200m pillangó – 1. hely
  •        100m pillangó – 2. hely
 •        4x Junior Világbajnok
 •        8x Ifjúsági Európa-bajnok

 

2018. évben rajthoz áll a Budapesti Honvéd Sportegyesület színeiben a Rövidpályás Országos Bajnokságon:

2018.11.07-2018.11.10. Rövidpályás Országos Bajnokság - Százhalombatta

 

 

További információ:

Bartók Miklós

marketing és kommunikációs vezető

Tel: 3630 9303729

E-mail: bartok.miklos@honved.hu
Tartalomhoz tartozó címkék: FRISS HÍREK