Termékek Menü

Nyugodj békében Elnök Úr!

Nyugodj békében Elnök Úr!

Katonai tiszteletadással kísértük utolsó útjára március 23-án, csütörtökön a Farkasréti temetőben Molnár Imrét, a Budapesti Honvéd Sportegyesület volt ügyvezető elnökét.

Búcsúztak tőle családtagjai, egykori pályatársai, barátai, élsportolók és a Honvéd család minden tagja.  Egyesületünk nevében Győr Béla nyugállományú alezredes, elnökségünk tagja mondott búcsúbeszédet.

A szertartáson dr. Simicskó István honvédelmi miniszter is lerótta kegyeletét Molnár Imre sírjánál és részvétét nyilvánította a gyászoló családnak.

Köszönjük a sok száz Sportolónak, Sportszakembernek, Barátnak, hogy eljöttek és végső nyughelyére kísérték a Honvéd nagy családjával együtt Molnár Imre ügyvezető elnökünket!


Molnár Imre életútjáról és emberi nagyságáról Győr Béla szavait itt olvashatják mindazok, akik nem tudtak részt venni a gyászszertartáson:

„Tisztelt gyászoló család, gyászoló gyülekezet, sporttársak, barátok, kedves Molinó!

Gyászol a Honvéd nagy családja, mert az örökös bajnok Tatus és öttusázóink kiváló edzője Ajtony után március 6-án Téged is elvesztettünk.

Tudtuk, - ki előbb, ki később -, hogy beteg voltál. Rád jellemző módon, ahelyett, hogy másokat terheltél volna a problémáddal, magad vívtad meg ezt a csatát. Tetted mindezt úgy, hogy sokan észre sem vették betegségedet. Eközben is természetes volt, hogy mindenkinek segítesz, mindenki felmerült problémáját megpróbálod megoldani. Sportolói, sportvezetői karriered tudatosan építetted, mindig példamutatóan készültél a következő szinten a megmérettetésekre. Ezt az életutat szeretném felidézni a következőkben:

1950. július 20-án születtél Tatabányán. Csibészes, vidám fiatal éveidet itt töltötted.  A sportindíttatást édesapád adta számodra, aki Tatabánya Város Testnevelési és Sportbizottságának elnöke volt.  Sajnos szüleidet korán elveszítetted és imádott nővéred, Ancsa sincs már közöttünk.

Első iskoláid Tatabányán végezted, itt érettségiztél 1968-ban. Életed 18. évében Budapestre költöztél, majd 1969-ben vonultál be a 11 hónapos katonai szolgálatodra, a főiskola előtt, elő-felvételisként.

Katonatársaid szerint kedves, derűs fiatal katona voltál. Mindig, mindenkor az élet humoros oldalát mutattad, ugyanakkor pontosan lehetett tudni, látni, hogy milyen alapossággal készültél a mindennapokra. A bajtársiasság magas szintje jutott rólad az eszükbe. Minden pillanatban figyeltél társaidra, segítőkészséged, jótékony támogatásod pedig példamutató volt.

1970 és 1974 között a Testnevelési Főiskola hallgatója és kollégistája voltál. Testnevelő tanárként és röplabda szakedzőként végeztél. Az élményekkel teli 4 év alatt a Testnevelési Főiskola Sportegyesületében már élvonalbeli röplabdázó voltál. Gyakran emlegetik humorod, személyiséged. Elmesélték, hogy bizalmi légkörben tudtál igazán alkotni, játszani. Ezt jól látták, hiszen állandóan jártatok egymás mérkőzéseire. Röplabda találkozóidon véleményük szerint a legnagyobb erényed a megbízhatóság volt. Szerettek a közeledben lenni optimista életszemléleted, a harmóniára való törekvésed miatt. Hamar megismertek és tudták, a derűs és bohémnak tűnő ember mögött egy komoly tudással felvértezett ember állt.

Ezután a tanulmányaidat befejezve 1974-től 1977-ig a MALÉV SC NB I-es röplabdacsapatának tagja voltál és mellette a röplabda válogatott szakvezetőjeként és testnevelő tanárként dolgoztál.

Sportolói pályafutásodat a Pénzügyőr SE-ben mintegy 20 évnyi aktív sporttal fejezted be. A Pasaréti Sporttelep szerdái, - nélkületek az „öreg fiúk” röplabdacsapat nélkül - nem üzemeltek volna. Azóta sem esznek annyi kovászos uborkát ott, mint amennyit Te a barátaiddal elfogyasztottál.

1977-től a család mellett csak egy dolog számított igazán életedben, a Budapesti Honvéd Sportegyesület. Mint diplomás testnevelő tanár, szakedző az egész sportvezetői munkásságodat a Budapesti Honvédban töltötted.

1977. november 16-tól 1990-ig a Budapesti Honvéd SE mellett működő sportiskola igazgatója voltál. A vezetésed alatt számtalan kiváló versenyző került ki a jól szervezett utánpótlás képzési és nevelési rendszerből, mint például Tatár István, Fábián László, Martinek János, Csipes Ferenc, Ábrahám Attila vagy Nébald György, a teljesség igénye nélkül, csak hogy a legismertebbeket említsük.

1990. január 1-től a Margitszigeti Szabadidő Centrumot vezetted.  

1991. október 1 és 2005. április 1 között a Budapesti Honvéd SE Torna Szakosztályának igazgatójaként szintén nagy érdemeket szereztél a magyar tornasportnak. Legeredményesebb versenyződ Csollány Szilveszter olimpiai bajnok, aki 2002-ben már az egyesület színeiben lett világbajnok.

Közben 1990 és 1996 között, nem sokkal a hazai szövetség megalakulása után az alapító elnök, Kaplár F. József baráti invitálására elvállaltad a Magyar Fallabda (Squash) Szövetség elnökségében az ügyvezetői posztot. Sokat köszönhet neked a manapság már egyre nagyobb népszerűségnek örvendő sportág, és a követői is. Tevékenységed nyomán stabilan szervezett versenyrend alakult ki, amelynek,- amíg egészséged engedte,- magad is részese voltál a szeniorok viadalain.

2005. április 1-től vetted át a stafétabotot Kunszt Gábor barátodtól, örökös tiszteletbeli elnöktől és lettél a BHSE megválasztott ügyvezető elnöke 11 éven keresztül, egészen 2016. december 15-ig. Kiemelkedő eredményed, hogy irányításod alatt az egyesület meg tudta őrizni működési stabilitását és biztonságát.

Számtalan kitüntetést kaptál munkásságodért:

 • Kiváló Munkáért; a Hazáért Érdemérem 10 év utáni fokozata
 • Főváros Sportjáért Aranygyűrű a sportegyesületi kategóriában
 • Papp László Budapest Sportdíj kitüntetés
 • Magyarország Honvédelmi miniszterének Szent István tőr Emléktárgya
 • a Honvédelemért Kitüntető Cím Babérkoszorúval Ékesített fokozata;
 • Aranypálma díj a Magyar Sportért végzett kiemelkedő munkádért

csak, hogy a legfontosabbak említsük meg. Emellett többször voltál az év sportvezetője a Sportegyesületek Országos Szövetségénél, kapott okleveleid száma több tízre tehető.

Sokat tettél a magyar egyetemes sportért és szeretett egyesületedért, illetve a Honvédség és a társadalom együttműködésének fejlesztéséért. Köszönjük!

A sport mellett a család volt a fő támaszod. Életed 24. évében kötöttél házasságot első feleségeddel, a válogatott tornász Ágnessel, akivel 18 éven át tartó boldog házasságodból két, ma már felnőtt gyermeked született. Elsőszülött Dóra lányodért rajongtál és apai féltéssel követted lépéseit még felnőtt éveiben is. Támogattad, hogy az élete szép és boldog legyen.

Két nagyon okos, különleges fiú unokával ajándékozott meg. Kristóf fiad sokáig titkos szövetségesed volt betegséged kezdetekor. Mára kiváló üzletemberré vált, ami nagy büszkeséggel és biztonsággal töltött el. Házassága gyümölcseként két gyönyörű, életvidám leány unokával örvendeztetett meg. Látod figyeltek a gyerekeid az ivararányra! Megnyugodtál, nagyobb gyermekeid sínen vannak az életben.

A derűdben, a boldogságodban hű társad volt 22 éven át második feleséged aki szintén válogatott tornász volt, Zsuzsanna.

A Te mérhetetlen kitartásodat mutatja, hogy amikor már igen csak harcoltál a betegségeddel, akkor is erődön felül támogattad, segítetted feleségedet a doktori cím megszerzésében. 2001-ben született közös gyermeketek, Bence. Kicsi Bence, vagy, ahogy szólítottad „barát”, óriási büszkeséggel töltött el. Amikor beszéltél róla sugárzott az a mérhetetlen szeretet, amit éreztél iránta. Szárnyait labdarúgóként bontogatja és nem is rosszul, mérkőzéseit mindig feszült figyelemmel kísérted végig. Személyiségének pozitív fejlődését évről-évre szeretettel figyelted. Egy megbízható 16 éves emberke lett. A gyerekeid és a feleséged adott erőt és reményt, hogy minél tovább bírjad komoly küzdelmedet a betegséged ellen, Őket nevezted életed értelmének.

Feleséged Zsuzsa (akit „jó fogásnak” hívtál), beszélgetéseink során elmondta, hogy egy csodálatos, jószívű, becsületes ember voltál. Az élet nagy ajándékának tarja, hogy a szerelmed, társad, feleséged lehetett! Üzeni és ígéri neked, hogy Bencére ugyanúgy fog vigyázni, ahogy közösen tettétek, mint Rád az utolsó percig.

Az elhunytad óta eltelt időben sokakkal beszélgettem rólad. Mindenki kiemelte azt, hogy országos humorodat az utolsó percig megőrizted, valamint azt, hogy hajlandó voltál esetleges tévedéseidet nagyon jópofán elismerni.

Kivétel nélkül mindenki nagyon egyenes embernek ismert, aki mindig őszintén beszélt. Ebben az őszinteségben egy nagyon racionális világkép, és a világra való rálátás lakozott, nagyon jó volt veled beszélgetni. Sokszor alkottál határozott véleményt különböző kérdésekről, nyomós érvek hatására azonban hajlandó voltál megváltoztatni véleményedet, manapság ilyet ritkán tapasztalok.

Amit szintén nagyra tartottak veled kapcsolatban, az a csoporthoz tartozás tisztelete. Mindig fontosak voltak számodra a család-, a katona-, később az évfolyamtársak, majd hogy a sportolók, edzők, kollégák és barátok érdekében megtegyél minden megengedhetőt, ami segítette őket.

 • Utolsó utad előtt búcsúznak tőled jelenlegi és volt feleséged, gyermekeid, unokáid, menyed, anyósod, unokahúgod, keresztlányod, rokonaid, barátaid, akikkel, nemes egyszerűséggel csak „ökörkör”- nek hívtátok magatokat.
 • Búcsúznak a Budapesti Honvéd elnökei, elnöksége, szakosztályainak közössége. Búcsúznak az egyesület azon olimpiai, világ és Európa-bajnokai, helyezettjei, sportolói, akik közül ma nagyon sokan személyesen is lerótták kegyeletüket a hamvaid előtt. Akik versenyük, edzőtáboruk miatt ma nem lehetnek itt, részvétüket nyilvánították, és jelezték, hazaérve személyesen is tisztelegnek sírodnál.
 • Búcsúznak a napi munkád során érintett szakági szövetségek, közülük is főként a szívedhez legközelebb álló fallabda és röplabda szövetség.
 • Búcsúzik a Magyar Olimpiai Bizottság, mely közgyűlésének hosszú időn keresztül tagja voltál, és a szervezet elnöke és főtitkára elvesztésedet pótolhatatlannak nevezte az olimpiai család számára.
 • Búcsúzik a másik öt budapesti kiemelt sportegyesület vezetése, tagsága, akikkel mintegy véd és dacszövetségbe tömörülve biztosítottátok az egyesületek biztos alapú továbbélését. Búcsúzik tőled a veled napi munkakapcsolatban álló Honvédelmi Minisztérium valamint a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetsége, vezetése.

Emléked megőrizzük! A Budapesti Honvéd Sportegyesület vezetésével méltó emléket kívánunk állítani emlékednek a székházban és a sportkomplexumban, amelyet a családoddal pontosítva fogunk elvégezni.

Az általad megkezdett úton most már nélküled, de téged nem feledve folytatjuk a munkát.

Örülök, hogy ismerhettelek, hogy barátodnak tekintettél, és hogy együtt dogozhattunk az egyesület elnökségében!”

Engedd meg, hogy egyik kedves dalom, egy sorával búcsúzzak Tőled: „Örökre velünk maradsz, őrizzük mosolyodat”

Nyugodj békében! Nem feledünk Molinó!

Tartalomhoz tartozó címkék: FRISS HÍREK