Termékek Menü

Sajtóinfo - Együttműködés a Waldorfia Sportegyesülettel

Együttműködési megállapodást írt alá a Budapesti Honvéd Sportegyesület és WSE (Waldorfia Sportegyesület), az Óbudai Waldorf Általános Iskola Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola sportegyesülete, amelynek értelmében az iskolában tanuló és az egyesületben sportoló ifjú kosárlabdapalánták a BHSE Kosárlabda Akadémián folytathatják a pályafutásukat!

Egyesületünk ügyvezető elnöke Gergely István és Mezei Dániel az iskola egyesületének elnöke a tegnapi napon együttműködési megállapodást írt alá. A megállapodás szerint a WSE legtehetségesebb ifjú kosárlabdázói, akik vonzódnak az élsporthoz a BHSE kosárlabda-szakosztályában, illetve  annak akadémiájában folytathatják karrierjüket.

 

Nem csak a múlt, hanem a jelen is kötelez bennünket arra, hogy egyesületünk egyik legeredményesebb szakosztályát lépésről-lépésre megerősítve újra az NBI egyik meghatározó csapatává tegyük.

 

Budapesten található az ország legnagyobb létszámú gyerek bázisa, ami az országban egyedülálló alapot jelenthet a minőségi kiválasztásra és utánpótlás nevelésre, de sajnos jelenleg nincs budapesti jövőképe a fővárosi utánpótlás nevelő klubokban sportoló fiataloknak, így az innen kikerülő kis számú „minőségi” játékos is vidéki egyesületeknél folytatja pályafutását.

 

Ezen az „állapoton” kíván egyesületünk és a WSE, valamint a mögötte álló 700 gyeremeket tanító Óbudai Waldorf Általános Iskola és Gimnázium változtatni, hosszútávú biztos jövőképet biztosítva a jövő kosárlabdázó generációjának Budapesten!

 

Már a 2018/2019-es bajnoki szezonban  - WSE-Honvéd néven - az U11-es korosztályban csapatot indít az Országos Kenguru Bajnokságban. U14-es serdülő korosztálytól lehetősége lesz a legtehetségesebb kosárlabdázó gyerekeknek a BHSE színeiben tovább versenyezni. A korosztályos képzés – U14 alatt – továbbra is az iskola színeiben valósul meg, így lesz biztosítva a hosszútávú együttműködés.

 

A BHSE Kosárlabda Akadémiája, amely a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének egyik legmagasabban akkreditált utánpótlásképző szervezete szakmai és igény szerint edzői segítséget is nyújt a Waldorf Iskolának.

 

Információ:

Budapesti Honvéd Sportegyesület

E-mail: honved@honved.hu

Fotó: Gaál Gergő – a képek forrásmegjelöléssel szabadon felhasználhatóak!

Tartalomhoz tartozó címkék: FRISS HÍREK UTÁNPÓTLÁS HÍREK