Termékek Menü

Tovább erősödik a Budapesti Honvéd Sportegyesület!

Két kiváló játékossal és egy ígéretes edzővel erősítette meg első csapatát a BHSE Kosárlabda Szakosztálya.

 

Egyesületünk szerdai sajtótájékoztatóján Gergely István ügyvezető elnök arról beszélt, hogy a kosárlabda egykor vezető szakosztálya volt a Honvédnak, ám az utóbbi két évtizedben inkább az utánpótlás-nevelésre helyeződött a hangsúly.

 

Megújult létesítményeink, szakmai koncepciónk, rövid és hosszútávú terveink egyre vonzóbbak mind az utánpótlás, mind a felnőtt sportolók körében. Nekünk  - sportvezetőknek – az a feladatunk, hogy megteremtsük a biztos anyagi és szakmai hátteret egyesületünk mind a 14 szakosztályának és két szakágának. Elvárásaink, célkitűzéseink nem változtak, újra mi szeretnénk lenni Magyarország első számú sportegyesülete.

 

Kosárlabda Szakosztályunk felnőtt kosárlabda csapata az elmúlt bajnoki szezonban az NBI/B Piros csoportjában 10. helyen végzett és megnyerte az NBII-es bajnokságot, míg az U23-as korosztálya az első olyan csapat, amely kizárólag utánpótláskorú játékosokkal felnőtt bajnoki címet szerzett bármilyen országos szintű versenyrendszert alapul véve.

 

Nem csak a múlt, hanem a jelen is kötelez bennünket arra, hogy egyesületünk egyik legeredményesebb szakosztályát lépésről-lépésre megerősítve újra az NBI egyik meghatározó csapatává tegyük.


 

Mészáros István szakosztály-igazgatóként beszélt arról, hogy milyen jelentőséggel bír a 33-szoros Magyar Bajnok és 17x Magyar Kupagyőztes Budapesti Honvéd Sportegyesület számára, hogy lehetősége van a klub egyik élő, de aktív legendáját újra a csapatában tudni. Horváth Ákos személyében nem csak egy kiváló játékost sikerült „hazacsábítani” a Dózsa György úti  Simon János Kosárlabda Csarnokba, hanem egy olyan példaképet is, aki mentalitásával, a sportág iránti szeretetével példakép lehet minden utánpótláskorú ifjú kosárlabdázó számára.


 

Puskás Artúr vezetőedző:

Már évek óta  „benne volt a levegőben”  (a barát és volt játékostárs) Horváth Ákos hazahozatala. Úgy gondoljuk, hogy első csapatunk vele -  játékerőben, szellemiségben, hitelességben is nagyot lép előre. További erősítésként érkezik a csapathoz Debreceni Dániel, illetve segédedzőként Mócsai Milán, valamint tárgyalásban vagyunk egy irányítóval, amely remélhetőleg néhány napon belül publikus lesz mindenki számára….

 

Információ:

Budapesti Honvéd Sportegyesület

E-mail: honved@honved.hu

Fotó: Gaál Gergő


Az érkezőkről bővebben:

Horváth Ákos:

1981-ben született, 90-szeres felnőtt válogatott, jelenleg 3x3-as aktív felnőtt magyar válogatott kosárlabdázó, a BHSE nevelése, első NB I-es szezonját is a Honvéd színeiben játszotta. 193 centi, 103 kg és 2-3-1-es posztokon bevethető.

 

Tavaly (2017/18-ban) a Zalakerámia ZTE KK NB I/-A-s kosárlabdázója volt, 10 pontos szezonátlagával a legjobban teljesítő hazai játékosok egyike volt a teljes mezőnyt alapul véve. A Szolnoki Olaj KK játékosaként korábban kétszeres magyar bajnok- és kupagyőztes volt, továbbá az EuroChallenge (akkor ez volt a kontinens harmadik számú nemzetközi kupasorozata) negyedik helyén végzett 2012-ben. A Honvéd után a MAFC, a Sopron, a Kecskemét, az Alba Fehérvár, az Atomerőmű SE, a Szolnoki Olaj KK, a Szedeák, a Jászberény, a Vasas Akadémia és a ZTE játékosa volt az élvonalban.

 

Az U18-as csapat segédedzői teendőit is ellátja a jövő szezontól játékosi szerepköre mellett, két évre állapodott meg a Honvéddal.

 

Debreceni Dániel:

1992-ben született, friss NB I/B-s bajnok, korábban két évet játszott az NB I/A-ban a MAFC színeiben. 198 centi, 106 kg, 5-ös és 4-es posztokon bevethető. A Csepelben, majd a TF-Budapestben nevelkedett, a MAFC-ban lett élvonalbeli játékos három évvel ezelőtt, majd Tiszaújvárosban játszott a B-csoportban 2016/17-ben. A mögöttünk hagyott idényt pedig szintén a MAFC-ban kezdte az A-csoportban, majd a TF-BP játékosaként lett NB I/B-s aranyérmes (igaz, a rájátszásban nem szerepelt már civil okokból).

 

Mócsai Milán:

1988-ban született, játékosként a Kőbányai Darazsakban nevelkedett, majd az Elite Basket (ma MTK-Törökbálint) játékosaként indult az NB I/B-s karrierje. Azután az EnterNet Hegyvidék csapatával az A-csoportban is aktív kerettag volt, ezt követően Hódmezővásárhelyen volt oszlopos tagja az ottani B-csoportos gárdának, míg az utóbbi öt évben pedig az utánpótlás edzői feladatokba is belekóstolt. Két utánpótlás országos bajnoki címet és egy ezüstérmet szerzett a Vásárhelyi Kosársulival, tavaly pedig az Oroszlánynál a felnőtt csapatnál már segédedzőként nyert NB I/B-s bronzérmet és Hepp-kupa aranyérmet, a döntőben vezetőedzőként debütált.

 

A Honvédnál a felnőtt gárda másodedzői posztja mellett az U20-as gárda vezetőedzője, illetve az U15-ös csapat edzője is lesz egyben.

Tartalomhoz tartozó címkék: FRISS HÍREK