Termékek Menü

Új vívócsarnokot kap a Budapesti Honvéd Sportegyesület!

Vívócsarnok alapkőletétel 2017. szeptember 19.

A vívás a legeredményesebb olimpiai sportág Magyarországon: eddig 37 érmet szereztek a vívók az újkori olimpiák története alatt – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter szeptember 19-én, kedden a Budapesti Honvéd Sportegyesület (BHSE) új vívócsarnokának alapkőletételén.

A miniszter, aki egyben a sportegyesület társadalmi elnöke is, elmondta: a kormány már korábban döntött a hat nagy fővárosi sportklub támogatásáról, hiszen ezen szervezetek hozzák az olimpiai, Európa- és világbajnoksági érmek nagy részét. „A kormány a sportot stratégiai ágazatnak tekinti, ezt az elmúlt 7-8 évben láthattuk is, számtalan döntést hoztunk annak érdekében, hogy gyermekeink, fiataljaink és az élsportolóink is méltó körülmények között sportolhassanak” – hangsúlyozta a miniszter.

Dr. Simicskó István elmondta azt is, hogy a vívás a legeredményesebb olimpiai sportág Magyarországon, és eddig 37 érmet szereztek vívóink. A BHSE tagjai a klub fennállása óta 1377 érmet nyertek el összesen. A vívók ezen az éremtáblán a második helyen állnak a maguk 275 érmével – tette hozzá. „Tehát a vívás megérdemli, hogy ilyen körülmények között fejlődhessen, ahogy a vívóink és az edzőink is” – mondta, hozzátéve, hogy nemcsak a klub, de az egész magyar sport gazdagodik egy új létesítménnyel.

Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára, a Magyar Vívó Szövetség elnöke beszédében kiemelte, hogy a kormány lépésének köszönhetően mindenhol fejlődnek a sportszervezetek, ami fontos, hiszen támogatás nélkül eredményeket sem lehet várni. A Honvéd vívói a magyar vívás „derékhadát” adják, így ezért is megérdemlik, hogy modern körülmények között edzhessenek. Az államtitkár elmondta, hogy az új csarnokban nemcsak a vívók, hanem az öttusázók is gyakorolhatnak majd. „Én abban bízom, hogy ez a vívóterem nemcsak a vívást, de a magyar egyetemes sportot is támogatni fogja” – mondta Csampa Zsolt, azzal együtt, hogy bízik abban, hogy hamarosan elkezdődhet a mostani edzőterem felújítása is.

Gergely István, a Budapesti Honvéd Sportegyesület ügyvezető elnöke a honvedelem.hu kérdésére elmondta: a csarnokot összesen 240 millió forintból építik fel a klub Dózsa György úti telephelyén. Ebben az összegben már a szükséges technikai eszközök is benne vannak. A könnyűszerkezetes épület kialakítása már megkezdődött, és várhatóan jövő tavaszig tart majd.

Az alapkövet Simicskó István, Gergely István, Csampa Zsolt, valamint Kunszt Gábor, a BHSE örökös elnöke és Kállai Ákos, az egyesület világbajnok öttusázója, a női válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya tette le Martinek János kétszeres olimpiai bajnok öttusázó, férfi öttusakapitány, Imre Géza olimpiai ezüstérmes, világbajnok párbajtőröző és Knapek Edina Európa-bajnok tőröző társaságában.


Forrás: MTI, honvedelem.hu

Tartalomhoz tartozó címkék: FRISS HÍREK