Termékek Menü

UTÁNPÓTLÁS HÍREK - Nem várt fordulat a Félmaratoni OB eredményeiben

Két aranyérem is a Budapesti Honvéd Sportegyesület tulajdonába került, miután a bajnoki eredménylistából utólag kizárásra került az ELTE ADSK egyik versenyzője. A Magyar Atlétikai Szövetség döntésének értelmében így az utánpótlás korú Horváth Tímea és a Nagy Gyöngyi – Merényi Tímea - Horváth Tímea összeállítású felnőtt csapatunk is bajnoki címet szerzett a szeptember 13-án megrendezett Félmaratoni OB-n.

A MASZ által megküldött tájékoztató szerint Garai Ágnes (ELTE ADSK) nevezését az előírt szintidő hiányában már a versenyt megelőzően elutasították, eredménye ennek ellenére valahogy mégis beszámításra került a bajnoki érmek odaítélésekor. A hibát akkor sem a versenyt rendező BSI, sem a Szövetség, de még az ELTE ADSK csapata sem fedezte fel, így Timi, Gyöngyi és Timi  kénytelenek voltak megelégedni a dobogó második fokával.

Idén nem ez volt az első eset, hogy egy bajnokság eredményeinek utólagos felülvizsgálatára volt szükség. A júliusi Hegyi futó Magyar Bajnokságon, első helyen végző felnőtt férfi csapatunk ellen óvást nyújtottak be, amely a szabályok tisztázását követően végül elutasításra került. A sors iróniája, hogy versenyzőink akkor szintén az ELTE ADSK csapatának kárára tarthatták meg jogosan szerzett aranyérmeiket.

Tartalomhoz tartozó címkék: UTÁNPÓTLÁS HÍREK