Termékek Menü

FRISS - A Honvéd kiválósága Szilágyi Liliána legyőzte az Iron Lady-t Marseille-ben 200 pillangón!

Fan­tasz­ti­kus küz­del­met ví­vott két ma­gyar lány Mar­seille-ben, egy olyan me­zőny­ben, ahol csupa klasszis úszó ver­seny­zett egy­más­sal. Hosszú Ka­tinka és Szil­ágyi Li­li­ána 200 méter pil­lan­gón űzte egy­mást, és végül mind­ket­ten do­bo­góra áll­hat­tak. Ket­te­jük pár­harca a Riói olim­pi­ára is nagy iz­gal­ma­kat ígér.

Hosszú Katinka jelenleg Európa első számú 200 méteres pillangó-úszója, hiszen a kontinensen még senki sem úszott olyan időt (2:04.27), mint ő. Az Európa-csúcs vasárnap, Marseille-ben sem forgott veszélyben, de Szilágyi Liliána ezúttal legyőzte Katinkát, hiszen a 19 éves hölgy második, az Iron Lady pedig harmadik lett.

Szilágyi Zoltán – Lilu edzője és édesapja dicsérte mindkét magyar lányt!

  • „Hihetetlenül erős mezőnyben álltak dobogóra, ahol világ- és Európa-bajnokok, valamint világcsúcstartók versenyeztek. Mindkét lánynak gratulálni kell! Ők ketten nagy ellenfelek, a következő egy új verseny lesz, ahol ismét megnézik, melyikük a jobb ezen a számon.”

Liliána Dél-Afrikában edzőtáborozott, és ezt megszakítva érkezett a franciaországi versenyre. Vagyis a siker értékét növeli, hogy edzésből érte el ezt az eredményt (2:08.41). Ebben a számban jelenleg is Hosszú Katinka az Európa-csúcstartó, most viszont Liliána jobb volt. Mindkettőjük ideje a világranglista előkelő helyén van.

Szilágyi Liliána a tavalyi kazanyi vb-n is jobb eredményt ért el Katinkánál ebben a számban, hiszen hetedik lett a döntőben, míg Hosszú nem került be a fináléba.

Az mindig nagy érték, ha van két olyan magyar pillangóúszó, akik egymást hajtva sikert tudnak elérni. Hosszú Katinka és Liliána személyiségét ismerve legközelebb is nagy küzdelem lesz köztük. Mindketten jó versenyzők. A profi szemlélet nem a személyek ellen szól, hanem az időeredmények elérése a lényeg.”

Ez a magyar rivalizálás Rióban akár két olimpiai érmet is érhet…
forrás: MTI és internet

Tartalomhoz tartozó címkék: FRISS HÍREK