Termékek Menü

FRISS - Befejezte aktív pályafutását Dr. Steinmetz Barnabás!

Megtiszteltetés, hogy minket választottál!
Vélemények Barnáról és pályafutásáról (edzők, csapattársak, kollégák, barátok...)

Molnár Imre – a Budapesti Honvéd Sportegyesület ügyvezető elnöke

Barna 2012-ben került a Budapesti Honvéd Sportegyesülethez. Számunkra külön öröm, hogy egy kétszeres olimpiai bajnok egyesületünket választotta. Barna egy szerény, nagyon intelligens játékos, aki kellő alázattal áll a játékhoz, példát mutatva tárasainak, segítve a fiatalokat. Ügyvédi munkája is az egyesülethez köti, és ez számunkra szintén nagy segítséget jelent. Szerintem minden edző ilyen mentalitású és tudású sportolót szeretne csapatában. Öröm számunkra, hogy a jövőben is klubunknál tevékenykedik tovább.

Vad Lajos - RACIONET Honvéd vezetőedzője

Kivételes EMBER és játékos. Volt szerencsém egy csapatban játszani Barnával majd később a játékosom lett. Sosem csalódtam benne. Biztos pont volt a csapatban. Örülök, hogy jövőre is együtt fogunk tudni dolgozni. Mindenkinek ilyen személyiséget kívánok!

Dr. Kiss Gergely - 3x Olimpiai Bajnok

"11-12 éves lehettem, amikor először láttam a nagyobb korosztályban a ksi-s védőt, aki elképesztően tisztán és magabiztosan játszott már utánpótlásban is. Első közös csapatunk a junior válogatott volt, ahol csak siker és jókedv kísérte a felnőtté válásunkat. Barnával három klubban, az utánpótlás és a felnőtt válogatottban volt szerencsém együtt játszani mintegy 5-600 mérkőzést és jellemző habitusára, hogy ezeken legalább 7-8-szor láttam "nagyon mérgesnek". smiley

Börni! Maximalista, precíz, megbízható bajtárs voltál a vízben mindig, és biztos vagyok benne, hogy a további jogi és sport melletti tevékenységeidben is pont ezt fogjuk tőled kapni.

Köszönöm az összes élményt az egyik utolsó mohikánnak, igazi bajnoknak!"

Gergely István -  2x Olimpiai Bajnok,a Racionet Honvéd szakosztály-igazgatója

Kevés játékost csodáltam annyira, mint Barnát. Olyan könnyedén ment neki a játék, pedig legtöbbször a piszkos munkát kellett elvégeznie. Nagy vágyam volt, hogy annyi egymás elleni mérkőzés után végre a válogatotton kívül is egy klubban dolgozhassunk. Végül a Honvédnál ez sikerült. Barna úgy vált vezéregyéniséggé mindenhol, hogy talán ő maga nem is erre törekedett, de a tudásával, az eleganciájával, megbízhatóságával és a szakértelmével nem is lehetet ez másként. Hálás vagyok a sorsnak az együtt töltött évekért és a közös élményekért mint játékos és mint szakosztály-vezető is. Jövőre már kicsit más szerepben, de folytatjuk tovább.

Dr. Steinmetz Ádám - Olimpiai Bajnok, Barna testvére

Bátyám pályafutása mind a tanulás, mind a vízilabda terén kezdetektől fogva példaértékű volt számomra. Elért eredményei motiváltak abban, hogy később én is hasonlóan sikeres legyek. A legértékesebb győzelmeimet - néhány kivételtől eltekintve - csapattársaként értem el. Sok tanácsot és még több gólpasszt kaptam tőle ezekben az években, valamint fiatalabb koromban jó néhány pofontól is megóvott, amiért igen hálás vagyok neki. Sajnos előfordult az is, hogy egymás ellen, egymást fogva mérkőztünk meg. Ezeket a pillanatokat nem szerettem, hiszen a világ egyik legjobb védője ellen kellett játszanom a teljes taktikai repertoárom nélkül. Néha azért megengedte, hogy lőjek róla pár gólt, amit rajtam kívül kevesen mondhatnak el. Most, hogy visszavonul, nagyon fog hiányozni a taktikus, fegyelmezett játéka, a szerelései és a karizmája, amivel összefogja a csapatot, és győzelembe hajszolja a társait. Bízom benne, hogy a jövőben nem távolodik el az uszoda világától, és rendkívüli tapasztalatát, tudását a továbbiakban is átadja a felnövekvő, feltörekvő generációnak.

Dr. Kemény Dénes – a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke

A Steinmetz testvéreket a Jánoshoz fűződő, játékoskorunk óta tartó barátság kapcsán kiskoruk óta ismerem. Mindenben eltérőek, ahogy a szüleik is. Barna tiszta anyukája. Higgadt, céltudatos, mindig a saját legjobbjára törekvő és azzal boldog sportember, azaz ember. Ahogy nekem a Fecsó jellemezte a junior érából, "Barna egyenlő biztonság". Na persze, elől is megtette a magáét, arra kellett csak vigyázzak, hogy együtt ne legyenek a vízben Ádámmal, olyankor a testvéri szívtől vezérelve néha indokolatlanul is az öccsét kereste a labdával. És akkor álljon itt három szösszenet:

- 1999, Firenze, Eb. A nyitómeccsen 7-7 az olaszok ellen. Barna két irtózatos nagy akciógólt lőtt kb 10 méterről, pedig ő inkább emberelőnyből lőtte a góljait, hála Kásával meglévő összeszokottságuknak. Este nézem a Rai összefoglalóját, nyilatkoznak az olasz válogatottak és az összes nápolyi klubtársa akikkel akkortájt a Posillipoban játszottak meglepetten kommentálta Barna bombáit! Hát igen, a jó játékos az ellenfelet lepi meg, nem a társakat.

- 2004, Athén, Olimpia. Leszállt az aranygép Ferihegyen, bebuszoztunk a csapatfogadásra, ahol a boldog családtagok, rokonok és szurkolók vártak minket. Hamar hozzám lépett János, aki a szemembe nézett komoly arccal és csak annyit mondott: "köszönöm". Eddig rendben, ha egy apuka mindkét fia együtt áll az olimpiai dobogó tetején, érthető az edző felé egy ilyen reakció. Na de utána megszorította a kezemet is. Gipszelni nem kellett, elég volt néhány nap borogatás...

- 2007, Komjádi, BL meccs. Hajnalban tragikus hirtelenséggel elment János. Beszéltem délelőtt Barnával, Ádámmal, próbáltam megnyugtatni őket. Az eszembe sem jutott, hogy este meccset játszik a Vasas a BL-ben a Dubrovnik ellen. Hát naná, hogy játszottak. És győztek! Ádám 3 gólja csatárként oké. De a védő Barna is lőtt 3-at! A Steinmetzek együtt a csapat góljainak több mint felét... Azt hiszem Barnának és Ádámnak is ezen a szörnyű napon az a másfél óra volt a felüdülés, amikor pólózhattak, amikor a gondolataikat a játék kötötte le. Mert amikor lefújták a meccset, zokogva borultak a vízben egymás vállára. Megható volt, együtt vette körbe őket az összes társ és ellenfél.

Benedek Tibor - 3x Olimpiai Bajnok, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya

Amikor először visszanéztem a közös meccseinket akkor láttam igazán, hogy mennyire magától értetődőnek vettem a védő munkádat, a labdaszerzéseidet, azt hogy bedugod a fejed a center bal válla fölé és a beérkező labdára már rég a másik oldalon szerelsz. Azt hittem akkor még, hogy ez természetes és nem egy isteni adomány az a ritmusérzék, amit talán tanítani sem lehet. Szerettem, ahogy vonalból átveszed a labdát fórban Kásától a hosszú kapufánál, amivel azóta is sokan próbálkoznak több-kevesebb sikerrel. Szeretem, hogy bebizonyítod, hogy lehet magas szinten vízilabdázni és civil foglalkozást űzni egy időben. Mióta nem vagy a Teva-nál hónapokat várok egy szerződésre...
Szeretem, ahogy mindig Kása mellett álltál, igaz története a barátságnak.
Szerettem, hogy együtt győzhettünk, hogy sokszor a klubban ellenfeled lehettem és néhány emlékezetes nagy vereségemnél Te voltál ott a túloldalon.
Ami mégis leginkább megmarad, az a közösen átélt fiatalságunk, hogy együtt ünnepeltünk és együtt szomorkodtunk, de mindig igazi Csapat voltunk.

Kásás Tamás - 3x Olimpiai Bajnok

Steinmetz Barnabás a tökéletes védőjátékos, csapattárs es barát. Utolsó vérig csapatember. Csukott szemmel bíztam benne mikor még egy csapatban játszottunk, de ugyanez vonatkozik barátságunkra is. Mentalitása példa értékű. Büszke vagyok sportemberi, de főleg emberi kvalitásaira és hálás vagyok a sorsnak, hogy hosszú éveken keresztül küzdhettem együtt vele a legnemesebb célokért.

Földi László – A Vasas edzője

Barna klubszinten elért kiemelkedő eredményei Magyarországon a Vasashoz köthetőek, az elért sikerekben meghatározó szerepe volt. Nagyon nehéz egy ilyen hosszú és sikeres pályafutást néhány mondatban összefoglalni, hiszen nemcsak szakmai, hanem emberi kvalitásával is kiemelkedőt nyújtott, olyan ember, aki példakép lehet minden sportolónak.
Biztos vagyok abban, hogy bármelyik edző boldog lenne, ha ilyen csapatkapitánnyal dolgozhatna együtt összhangban hosszú éveken keresztül.

Köszönjük Barna!

Tartalomhoz tartozó címkék: FRISS HÍREK