Termékek Menü

FRISS - Együttműködés a HM és az Olimpiai Bajnokok Klubja között

Együttműködési megállapodást kötött a Honvédelmi Minisztérium (HM) és az Olimpiai Bajnokok Klubja (OBK), ennek értelmében az olimpiai bajnok sportolók az MH Egészségügyi Központban is igénybe vehetik a szükségessé váló egészségügyi ellátást.
A szerződést Simicskó István honvédelmi miniszter és Nébald György, az OBK elnöke írta alá a testület hétfői közgyűlése előtt.

Simicskó István elmondta, hogy amikor aranyérmes olimpikonokkal találkozott, többször is elhangzott az igény, hogy "szükségük lenne kiemelt, magas színvonalú ellátásra", mert "bár az olimpiai bajnokok a pályafutásuk befejezése után is egészséges, sportos életmódot folytatnak, a kor haladtával nemcsak kisebb-nagyobb sportsérülések érik el őket, hanem általános betegségek is".

Hangsúlyozta: mivel ezek a sportolók a nemzet büszkeségei, megérdemlik a VIP-ellátást.

Nébald György az MTI-nek azt mondta, köszönet jár a Sportkórháznak mindazért, amit eddig a sportolókért tett, ám a Honvédkórházban az ellátás szélesebb körű és a felszereltség is magasabb színvonalú.

"Az új megállapodás értelmében a VIP-ellátás alapján koncentrált odafigyelést kapnak az olimpiai bajnokok, amiért nagyon hálásak vagyunk" - tette hozzá.

Forrás:MTI

Tartalomhoz tartozó címkék: FRISS HÍREK