Termékek Menü

FRISS HÍR - Címvédések - egyéni csúcsok, új olimpiai szint - U23 rekord, újabb honvédos olimpiai kvóta!

Kiváló eredmények a békéscsabai 20 km-es gyalogló OB-n

Biztosan védte meg bajnoki címét Helebrandt Máté/ 1;22:38 ó. ésMadarász Viktória/ 1;30:47 ó. a Békéscsabán megrendezett 20 km-es gyalogló OB-n. Megerősítve az általuk már korábban elért olimpiai szintet, mindketten egyéni csúccsal értek célba.

A női bajnokság második helyezettje, a húszéves Récsei Rita 1;35:33 órás új U23 csúcsával pedig olimpiai szinten belül végzett, 21 főre emelve a riói limittel rendelkező magyar atléták számát.(Eddigi csúcs: 1;36:46 ó. Füsti Edina 2004).

Harmadikként Torma Anett  teljesítette a távot/ 1;37:57 ecs. A férfi bajnoki helyezettek közül is többen legjobbjukat érték el. Ezüstérmesként Venyercsán Bence/ 1;27:34 ecs – bronzérmeskéntBagdány Tomasz fejezte be a 20 km-t/ 1;27:52 ecs.

A nemzetközi versenyben a második helyet a Helebrandt Mátéval végig színvonalas küzdelmet vívó élvonalbeli lengyel gyalogló,Artur Brzozowski szerezte meg/ 1;22:42 ó. A bajnoki számokban a már említett atlétákkal együtt, rajthoz állt az összes riói szinttel rendelkező magyar gyalogló.

A 20 km-es és a fiatalkorúak bajnokságán hét szakosztály nyert egyéni aranyérmet, legtöbbet a Bp.Honvéd, ötöt. A férfi felnőtt első hely az NYSC, a női az UTE szakosztályát gazdagítja, a fiataloknál a Bp.Honvéd sikerei mellett a TSC-Geotech, a BEAC, azMVSI és a Békéscsabai AC örülhetett egyéni bajnoki címnek. (ml)

Forrás:www.masz.hu

Tartalomhoz tartozó címkék: FRISS HÍREK