Termékek Menü

FRISS HÍREK - Várólistán .....

Várólistán…

Folytatja jó szereplését a Honvéd kiváló cselgáncsozója, Vér Gábor. Mindkét idei világkupa versenyen – Szófia, Oberwart – dobogón végzett, így a világranglista 71. helyéről előrelépett az 51. pozícióba. A klub tehetséges sportolója, immár tizenhat éve erősíti a dzsúdó szakosztályt, és kétszeres felnőtt bajnoki címe mellett sok-sok győzelem és siker mutatja klasszisát.

– Az, hogy a Honvéd sportolója leszek adott volt, hiszen édesapám itt kajakozott, az egész család a Honvédtól „fertőzött”, így természetes volt, hogy én is ehhez a közösséghez szeretnék tartozni – meséli Vér Gábor. – Az óvodában a többiekkel – és a bátyámmal is – sokat verekedtünk, így adott volt, hogy valamelyik küzdősportban próbálok szerencsét. A Honvédnak akkor is kiváló cselgáncs szakosztálya volt, ezért választottam a triatlon helyett a dzsúdót.

– Ha jól számolom, idestova tizenhat éve vagy honvédos. Ma már nem divat a klubhűség, el tudnád képzelni életed egy más klubban?

– Nem. Még véletlenül sem. Itt kiváló edzőktől tanulhatok, és jó tudni, hogy engem is szeretnek. Élmény itt edzeni és készülni a nagy erőpróbákra.

– Azt mondják, későn érő típus vagy, és a Te igazi időszakod csak ezután következik majd.

– Valóban így van, a junior vb után, ahol harmadik lettem, sokan azt várták, hogy megállíthatatlan leszek. Sajnos akkor jött egy súlyos sérülés, és ebből a vártnál nehezebben álltam talpra. De nem siettetek semmit, úgy készülök minden versenyre, hogy a tudásom legjavát nyújtsam, és akkor előbb utóbb „utolérem” magam.

– Nem sajnálod, hogy a riói olimpián nem lehetsz ott, hiszen a 90 kilósok között a KSI színeiben versenyző Tóth Krisztián képviseli Magyarországot?

– Nem… Egyelőre arra koncentrálok, hogy az áprilisi Európa-bajnokságon jól szerepeljek, és az első öt hely valamelyikén végezzek. Ami pedig a későbbieket illeti, remélem a következő ötkarikás játékokon, Tokióban már ott leszek és bizonyíthatom, hogy érdemes volt várni… 

Készítette:Török Ferenc
Foto: European Judo Union

Tartalomhoz tartozó címkék: FRISS HÍREK