Termékek Menü

FRISS HÍREK - Világbajnok sportolókkal erősít a Racionet Honvéd vízilabda szakosztálya.

Sajtóinformáció:

Ünnepi sajtótájékoztatón jelentette be a Honvéd Sportegyesület, hogy Szivós Márton és Decker Attila válogatott kerettag vízilabdázók július 1-től a 6x Magyar Bajnok, 4x kupagyőztes csapatunkban folytatják pályafutásukat.

Választásuk nem véletlenül esett a Honvédra, hiszen csapatunk 4x került be a vízilabda Bajnokok Ligájának döntőjébe (2002-2005) és egy alkalommal 2004-ben meg is szerezte az Euroliga Final Four győzelmet.

Marci és Attila mellett érkezik a csapathoz Gyárfás Tamás (Vasas SC) és Irmes Pál (FTC), míg továbbra is csapatunk tagja marad a 3x olimpiai bajnok dr. Kiss Gergely.

A tavalyi fiatal és sikerre éhes fiatalokból álló együttesünket erősítette meg egyesületünk nem titkoltan azzal a céllal, hogy vízilabda szakosztályunk újra régi fényében ragyogjon és esetlegesen már a 2016-2017-es bajnoki szezonban, a bajnokságban és a kupában is éremért küzdhessen.

Az új játékosok mellett további változások is történnek szakosztályunknál:  Dr. Steinmetz Barnabás kétszeres olimpiai bajnokunk sportolói pályafutása befejeztével új szerepkörben mutatkozik be, segítője lesz Vad Lajos vezetőedzőnek. Mint a példa is mutatja, a Honvéd Sportegyesület sportolói pályafutásának befejeztével nem engedi el a sikeres versenyzők kezét, mindent megtesz annak érdekében, hogy olimpiai pontszámban – az elmúlt 5 olimpiát figyelembe véve – legeredményesebb egyesületben folytassák civil életüket azon sportolóink, akik tapasztalataikkal, nevükkel egyesületünk hírnevét tovább öregbíthetik.

Molnár Imre ügyvezető elnök beszámolt arról, hogy a Honvédelmi Minisztériummal közös célunk az egyesületünkben, szakosztályainknál folyó szakmai munkát még magasabb szintre emelni, erősíteni a meglévő sportolói állományt, illetve új szakosztályok létrehozásával szorosabbra vonni az együttműködést a HM és a Honvéd SE között. Örömmel jelentette be egyesületünk ügyvezető elnöke, hogy ismét lesz női vízilabda csapatunk, a Poló SC-vel való együttműködés keretein belül.

A májusi Küldöttgyűlésen a tagság által elfogadott és létrehozott birkózó szakosztályunkkal immáron 13 szakosztálya van a Budapesti Honvéd Sportegyesületnek, míg a taekwondo mellett már karate szakág is működik a Judo Szakosztály égisze alatt.

További információ:
Budapesti Honvéd Sportegyesület
E-mail: honved@honved.hu
Tel: +36 1 791 1555


A legutóbbi bajnoki idényt a nyolcadik helyen záró csapat csütörtöki sajtótájékoztatóján Gergely István szakosztályvezető kifejtette, a mostani fontos pillanat az egyesület életében, hiszen a klub vezetése és a Honvédelmi Minisztérium közös döntése értelmében erősíteni kívántak a kereten.

Gyárfás Tamástól szemtelen játékot várnak

"Két remek válogatott játékost igazoltunk Szivós Márton és Decker Attila személyében, ráadásul a csapatépítés koncepcióját sikerült tartani, vagyis hogy az idősebb, rutinosabb mag és a fiatal játékosok megfelelő elegye alkossa a Honvédot" - mondta Gergely István, aki kitért arra is, a visszavonuló Steinmetz Barnabás segédedző lesz Vad Lajos mellett.

Vad Lajos kifejtette, a lépcsőzetes előrelépésben hisz, így a nyolcadik hely után az 5-6. pozíció elérése lehet a realitás a két világbajnok érkezővel.

"Szivós Márton zsenialitása olyan plusz, amely az elmúlt években hiányzott a csapatból" - hangsúlyozta Vad Lajos, majd viccesen hozzátette: Decker Attila olyan kapus, aki egy-két gólon tudja tartani az ellenfeleket. A tréner a balkezes Gyárfás Tamásról elmondta, szemtelen játékával, góljaival segítheti az együttest, míg Irmes Pált a jövő reménységének nevezte. 

"Elindultunk egy úton, ami csatlakozik a klub elgondolásához. A jövőben további erősítésekre lesz szükség, hogy olyan helyre érjünk, ahova szeretnénk, amire a klub múltja predesztinál minket" - fogalmazott Vad.

Kiss megcibálná az oroszlánok bajszát

"Tizenkettedik évemet kezdem a Honvédban, s ebben az idényben szeretnénk meghúzni a nálunk jobban élő oroszlánok bajszát a bajnokságban" - emelte ki a 38 esztendős Kiss Gergely.

"Két szép évet töltöttem Egerben, s azért igazoltam a Honvédba, mert itt még szebb éveket szeretnék eltölteni. Hazajöttem egy hosszú kitérő után, és nagyon várom a jövő szezont" - fejtette ki Szivós Márton, aki az utánpótláskorú játékosokkal is foglalkozni fog.

"Négy éve dolgozunk együtt Gergely Istvánnal a válogatottban, ez is közrejátszott, hogy a Honvédot választottam, fontos nekem az a háttér, amit ő képvisel" - mondta Decker Attila. - "Másrészt itt egy hosszútávú építkezés kezdődik el, amibe jó belecsöppenni már az elején, és úgy lesz nagyon szép a csúcsra érni, ha végigkísérte az ember a fejlődést. Reméljük, hogy egy olyan nyár után fogjuk elkezdeni a bajnokságot, amikor olimpiát nyertünk a válogatottal."

forrás:origo.hu

Tartalomhoz tartozó címkék: FRISS HÍREK