Termékek Menü

FRISS - Szilágyi Liliána ezüstérmes 200 pillangón

Szilágyi Liliána ezüstérmes 200 pillangón

A 100 pillangón elért negyedik helye után a hosszabb távon pille távon is reménykedtünk Szilágyi Liliána jó szereplésében a londoni úszó Európa-bajnokságon, hiszen a második legjobb idővel került a döntőbe. A Honvéd ifjú klasszisa, remekül kezdte a 200 pillangót, és végig az élbolyban úszott. Az első ötvenen már három tizeddel verte a mezőnyt, a másodiknál ez öt századra csökkent. A harmadik hosszon Ignacio Sorribes felzárkózott mellé, és 25 századdal meg is előzte, Szilágyi azonban nagyszerűen hajrázott, a spanyol elé került, de a hármas pályán a Franziska Hentke is beleerősített, és jobb benyúlással – 1 század másodperc – megelőzte Szilágyit.

A Honvéd büszkesége pozitív szemlélettel fogadta, hogy alulmaradt az aranycsatában, örült első felnőtt világversenyén szerzett érmének, és ezt nyilatkozta a verseny után:

„Inkább most kapjak ki, mint az olimpián. Három hónapja abba akartam hagyni az úszást. Abból volt elegem, hogy az egész családom meghatározott engem. Mégis itt vagyok, életemben először magam miatt csinálom. Meg akarok állni a saját nevem miatt. Annyira boldog vagyok, hogy végre önmagam lehetek. Az időeredmény bíztató, mert az elmúlt hónapokban nem tudtam rendesen készülni, és most mégis jól teljesítettem. A riói játékokig még van két hónap, ha ezt a tervek szerint tudom végigdolgozni, ott is jól szerepelhetek…”  

200 pillangó

Európa-bajnok -  Franziska Hentke (német) 2:07,23
2. Szilágyi Liliána (magyar, Budapesti Honvéd) 2:07, 24
3. Ignacio Sorribes (spanyol) 2:07,52

Tartalomhoz tartozó címkék: FRISS HÍREK